travelcaster2 Публикувано Ноември 3, 2012 Публикувано Ноември 3, 2012 Поздрав към всички! Да кажем сбогом на "Циганското лято" с тази наша песен от преди 32 години! Въпреки че е записана в 1-во студио на Националното радио комисията забрани излъчването и. Вероятно заради агресивното пеене и аранжимент, недопустими в онова време. Извинете ме за лошото качество на записа, но в архива на Радиото не беше открита и си позволих да ползвам запис, презаписван от касета. http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=T-_-GJ6pVW0#! 6 Цитирай
iliev.p Отговорено Ноември 3, 2012 Отговорено Ноември 3, 2012 :godbless: Супер яко !!! Благодаря ти , че ме върна с 30одини назад,имал съм щастието да слушам групата на живо ! Даже се бъзикахме с приятелите да ли няма да заключат в милицията ,че слушаме империалистически песни създадени от капитализму....... Цитирай
iliev.p Отговорено Ноември 3, 2012 Отговорено Ноември 3, 2012 Още един път ти благодаря за тази забранена песен !!! Цитирай
iliev.p Отговорено Ноември 3, 2012 Отговорено Ноември 3, 2012 Младите не могат да знаят колко бяхме "жадни за такова звучене(ние му викахме жаргонно "жици") :metalist: :godbless: Цитирай
iliev.p Отговорено Ноември 3, 2012 Отговорено Ноември 3, 2012 Знаеш ли сетих че "Фоноекпрес" имаше май една песен "Късни спомени" та точно това се случи с мен като чух забранената песен, мамка им на милиционерите !!! Цитирай
travelcaster2 Отговорено Ноември 3, 2012 Автор Отговорено Ноември 3, 2012 Благодаря зя хубавите думи. Ето я "Късни спомени" http://www.youtube.com/watch?v=_Xy_MhxHAVY&feature=plcp Цитирай
yotzzo Отговорено Ноември 3, 2012 Отговорено Ноември 3, 2012 (Редактирано) Измислено, изсвирено, аранжирано и изпято изцяло в стила на Юрая Хийп. Имам предвид рокгрупата, а не Дикенсовия герой. Просто констатирам, нито е комплимент, нито забележка. Може би песента е била забранена, защото "Сигнал" са имали специални права върху свиренето на Юрая Хийп в гранииците на България. /Последното е сарказъм./ Редактирано Ноември 3, 2012 от yotzzo Цитирай
travelcaster2 Отговорено Ноември 4, 2012 Автор Отговорено Ноември 4, 2012 Правих аранжимента с мисълта да издържи 100 години. Първата трета от годините минаха... Измислих задължителния риф - Слънце. Началната китарна фраза изсвирих в Дориан (но не Грей - героят на Оскар Уайлд) мод (но не модератор, а вид). Низходяща секвенция в Ла Дорийски с Фа#. Ми-Сооол.........Ми-Сол-Ре.....Фа#-До.....Ми......Ла-Дооо-Лааа Нещо като: "Ма-лиии...........как-ва ли........пе-сен......ще......из-леее-зеее" Основната конструкция е от верижни синкопи, модерни за времето, но днес не са демоде. Има част Middle Eight и многократно повтарящ се рефрен за финал. Юксел се раздаде на 100% в неговия неповторим натюрел и му завидяха. То си е за завиждане. Цитирай
Recommended Posts