npace Публикувано Юли 11, 2006 Публикувано Юли 11, 2006 Здрасти! Тия дни реших да си снижа струните спрямо грифа (блях така имам чувството, че не свиря на китара деа, ама е по-лесно) и забелязах, че когато натисна 14 прагче, струната бие на 15... странният момент е, че около 6-8 прагче, където обикновено бие, когато има проблеми с тръс рода, няма никакъв проблем. Дали ми е изкривен грифа, не съм пробвал да човъркам тръс-а - както съм разбирач в тая област да не взема съвсем да си направя китарката на нищо. Другото нещо, което ми хрумва като възможен проблем е, че прагчетата вече трябва да се сменят и 14 се е изтъркало прекалено много... хелп? Моля? Цитирай
vlex Отговорено Юли 11, 2006 Отговорено Юли 11, 2006 (Редактирано) Предполагам че трябва освен бриджа да префасонираш да оправиш и нъта... Overdrive май беше човъркал някъв орфей и му беше сложил къстъм нът с различна ширина за всяка струна А може и просто да си снижил преклаено много струните и да се променя драстично дължината на вълната при трептене и затва да ти фалшивее Редактирано Юли 11, 2006 от vlex Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Юли 11, 2006 Отговорено Юли 11, 2006 Не знам дали му фалшивее, казва само за биене на прагчета. Може да е необходимо леко да се врътне тръсрод-а, а може и прагчетата да не са в ред. Също така е възможно грифа да е получил някви локални кривини от огъване. Като идваш насам ще я поогледам. Цитирай
vlex Отговорено Юли 11, 2006 Отговорено Юли 11, 2006 Moже грешно да не съм вдянал като хората, но разбрах че на 14 прагче вади 15... Ся като препрочитам мнението се чудя с кво са ме ударили в родилното че толко бавно топля Цитирай
npace Отговорено Юли 11, 2006 Автор Отговорено Юли 11, 2006 като съм на 14 струната бие в 15 иначе аз точно си мисля - или локално изкривяване, или нещо с тръс рода, или - надявам се - прагчето се е похабило Цитирай
Recommended Posts