Jump to content
Българският форум за музиканти

Nagra 4.2 захранване


BLj

Recommended Posts

...

Интересно е как става "сигналът да мине през лентата и после да се цифровизира".?..Не е ли трудоемко?

...

Простичко е, няма трудоемкост.

Магнетофонът се включва, настройва се всичко за извършване на запис, и превключвателят source/tape се слага на tape. От изхода се подава сигнал към основната записваща система и се стартира. Така в реално време без загуба на време ще се запише сигнала, преминал през лентата. Ще има естествено закъснение, което ще зависи от скоростта на лентата. Нейният избор пък ще окаже влияние върху характера на звука. Наличието на 3 скорости дава допълнителни възможности за избор.

Така може да се нахвърлят писти (tracks) с различен характер, да се комбинират записани без лента с такива през лента и въобще всякакви комбинации.

Лимитерът може да подготви стабилно ниво, стига да не противоречи на замисъла на продукцията. Изобщо, възможности много, само мерак за творчество да има ;) .

ПП. Закъснението , което постфактум ще трябва да се компенсира, ако записът не е в началото на сесията, ще е фиксирано и повтаряемо, така, че ще се наложи само по един път за всяка скорост да се изчисли или субективно отрегулира на работната станция (DAW).

Може да се измери растоянието (S) между процепите на записващата и възпроизвеждаща глави и после да се изчислят времената - T= S/V. Например (хипотетично), ако растоянието е 20мм, скоростта е 19.05 см/s, времето е 0.10498687664041994750656167979003 секунди, 105mS с достатъчна точност.

N.B. На това закъснение в компютърните залъгалки ву казват Латенция :D .

 

Да не забравя нещо много важно ! Около главите и по тях да не се доближават или допират метални предмети с магнитен характер !Меренето може да стане с пластмасов измерителен уред .

 

 

ППП. В предишен пост май съм объркал името на захранването - да се чете ATN :D

Редактирано от Parni_Valjak
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Машината има колекционерска стойност и не си заслужава да се преработва.За 50-100 лв.можеш да намериш кубе и да не се мъчиш да преработваш това бижу.Другия вариант е да си купиш готов преамп и крайно стъпало на кит.и с малко помощ от компетентни специалисти да си направиш саунда.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Никаква връзка няма този пост със същността на темата... Какво кубе, какви 5 лева?

 

vvb, поогледай се, преди да пълниш форума с неадекватни мнения !

 

ПП. И моля, попълни си данните във профила. Мъж ли си жена или нещо друго, от къде си и т.н. Какъв диалог ще се води с неизвестен субект?

Най-малкото, покажи уважение към останалите участници във форума !

Редактирано от Parni_Valjak
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.