tupoto kopele Публикувано Юли 7, 2006 Публикувано Юли 7, 2006 - Кое е най-важното нещо за вас? - Имате ли мечта? - Имате ли план как да я постигнете? (ако “Да”, защо мислите, че ще проработи, ако “Не” как мислите да я постигнете без план?) - Готови ли сте да се борите за нея? (да ядете лайна например?) - Колко пари смятате, че ще изкарвате някога от музика? (как и защо?) - Имате ли нещо против да зарежете удобния начин на живот за няколко години? Готови ли сте за това? - Лесно ли си създавате приятели? - Харесвате ли обществата? - Искате ли да сте известни? Какво бихте избрали – пари или слава? - Променя ли се свиренето ви когато някой музикант влезе в клуба? - Готови ли сте да се занимавате с политиката на бизнеса? - Готови ли сте да научите повече за музиката и шоубизнеса като цяло? - Готови ли сте да научите повече за бизнеса като цяло? - Интересувате ли се от създаване и въвеждане на нови методи в работната среда? - Можете ли да се вглеждате в “цялостната картина”? - Готови ли сте да “убивате” богове и да свалите някои от вашите идоли от пиедесталите им? - Готови ли сте да понесете разочарованието? - Готови ли сте да откривате? - Готови ли сте да зарежете накои неща с цел осигуряване на пространство за нови? Няколко полезни цитата: -“Не вярвайте на реклама и шумна публичност” - “Мислете различно” (Супер мото!) - “Просто го направете” (Още едно) - “колкото повече работите, толкова по-щастливи ставате” Изясняване на митовете - Има милиони барабанисти опитващи да успеят......Глупости - Има милиони барабанисти, но само няколко наистина опитват да успеят....Истина - Трябва да си чудовище за да успееш....Глупости - Трябва да се стегнеш ама яката....Вярно - Никой няма да те чака.....Вярно - Тия са виждали и чували всичко....Глупости - Никога няма да направиш сериозни мангизи като сайдмен....90% Вярно - В света има доста повече музикални училища отколкото клубове за свирене....Вярно Jojo Mayer е човека Цитирай
makermusic Отговорено Юли 7, 2006 Отговорено Юли 7, 2006 Ееее.... Евала Колъо!!! То това не се отнася само за барабанистите а и за всички останали музиканти като цяло!!! Трябва много мотивация, дисциплина, самоконтрол и не на последно място много ама много инат, за да продалжаваш напред въпреки всички трудности изпречили се на пътят ти!!! Много яка статия!!! Евала че си я публикувал!!! 10 000 x Цитирай
tactonfan!!! Отговорено Юли 9, 2006 Отговорено Юли 9, 2006 - Имате ли нещо против да зарежете удобния начин на живот за няколко години? Готови ли сте за това? - ей тва е една от най-главните причини неуспелите музиканти да са неуспели и е нещото, което спъва много още преди да разберат дали са успели или неуспели музиканти. Като цяло Обаче на повечето ти въпроси трябва да се отговори със "да" и "не" и да се търси някакъв баланс. Баланс трябва да се търси и в зарязването на удобния начин на живот..., щото тея дето нищо не променят в ежедневието си и не пропускат и една бира и "пари за глупости не дават" е ясно че не успяват, само че съм виждал и такива ( всъщност е такъв ), които са дали буквално всичко за постигането на тази мечта и са се лишили от страшно много неща и отново не са там, където искат да бъдат ... П.П. А пък наистина едно от най-верните от твърденията е това, че повечето барабанисти/музиканти не се опитват истински да успеят и тоя форум го доказва доста добре :read: Цитирай
Egon Отговорено Юли 9, 2006 Отговорено Юли 9, 2006 Чакайте сега, мотивацията за свирене е доста различна...може да свириш професионално, демек това да ти е работата - да учиш музика или да свириш, за да печелиш пари; може да свириш с амбицията да станеш много добър и да вървиш нагоре; да свириш просто от удоволствие и за удоволствие; освен това "успяването" е доста сложно нещо и за него не е нужно да си просто добър. Иначе всичко е въпрос на приоритети - ако ти се пие бира повече отколкото ти се упражнява, ами значи не те тегли толкова да успееш в музиката и не ти е на първо място. та доста са различни нещата де... А и как пък точно прецени, че хората тук били неуспели? Аз доста знам, чийто успех си е доста добър за нашите стандарти, че и не само за тях. Цитирай
tactonfan!!! Отговорено Юли 9, 2006 Отговорено Юли 9, 2006 Това, което написах в П.П.-то не казвам че е само лошо... има си и добри страни. Ти го оспорваш и казваш, че познаваш доста хора тук, които са успели за нашите стандарти, та дори и отгоре... Аз мисля че тези хора по-скоро не пишат в този форум. Даже си мисля, че форума може да се сравни и с бирата . Човек като не може да прежали бирата, той по-скоро не може прежали лафчето на по бира, лафчето го има и тука. Общо взето тоя форум си е крастата на всички дето пишат вътре. Зарибявка си е Ама представяш ли си тиа дето са с по 1000 и кусур мнения ако си бяха употребили времето за свирене вместо във форума. Може да съм в грешка ама като си говорим за мечти си мисля, че и този форум може да се окаже пречка за някои по желания път нагоре. Темата за различните амбиции на музикантите е доста интересна. Аз мисля, че не може някой да се захване с музика и да не си помисли поне за момент за слава и пачка. Просто мисл Цитирай
tactonfan!!! Отговорено Юли 9, 2006 Отговорено Юли 9, 2006 Просто мисля, че за едни това е фикс идея , а за други резултат от положен труд. П.П. Цитирай
Egon Отговорено Юли 9, 2006 Отговорено Юли 9, 2006 Не не, не етака...със задължителното мислене за слава и пачка...това са мечти на младостта, после нещата се променят...за някои. Колкото до успелите тук - ами не си много прав за тези с 1000 мнения и отгоре, най-малкото защото когато човек не свири, прави различни неща, които го отмарят - пие кафета, излиза, чете, пише, яде, спи...или пише във форума...така че това не е препятствие към упражняването и респективно надобряването. аз докато гледам сега финала си упражнявам ръцете...а сега е полувреме После да не говорим за огромната полза от форума що се отнася до непознати имена, които чуваш тук, намираш си, слушаш, обогатяваш се и интелектуално, и инструментално. По-успелите често са по-заети и затова пишат по-малко, но те уверявам,ч е тук има не един и двама И това са само тези, които познавам...ами другите момци... Нали бре колеги? Цитирай
tupoto kopele Отговорено Юли 9, 2006 Автор Отговорено Юли 9, 2006 Като цяло Обаче на повечето ти въпроси трябва да се отговори със "да" и "не" и да се търси някакъв баланс. Значи тия неща не съм ги мислил аз а един пич, Jojo Mayer се казва...свири на барабани...и това е извадка от негов отговор на мейл...той също така казва, че в повечето случаи е по-важно да имаш въпросите, а не отговорите. Това го пуснах щото поне мен ме мотивира и ми помага да си изясня някои неща....и си викам чакай да го видят и другите Цитирай
Egon Отговорено Юли 9, 2006 Отговорено Юли 9, 2006 Да де, ма се чудя това дали засяга само барабанисти или по-скоро всички музиканти? Тоест, дали мястото на темата не е в Говорилня? Иначе въпросите са хубави, макар и малко крайни. Поздрави Цитирай
imperor Отговорено Юли 9, 2006 Отговорено Юли 9, 2006 (Редактирано) Винаги съм мислил, че Тъпото копеле всъщност е доста остро. Сега вече се убедих!!! Колкото до юношата, който раздава съвети - братко, ако само свирехме и не посещавахме форума, щяхме да делясаме и превъртиме тотално. Има си време за свирене, време за форум, време за поркане, време за жени. А Тъпото копеле - Президент!!! Редактирано Юли 9, 2006 от imperor Цитирай
Egon Отговорено Юли 9, 2006 Отговорено Юли 9, 2006 Винаги съм мислил, че Тъпото копеле всъщност е доста остро. Сега вече се убедих!!! Колкото до юношата, който раздава съвети - братко, ако само свирехме и не посещавахме форума, щяхме да делясаме и превъртиме тотално. Има си време за свирене, време за форум, време за поркане, време за жени. А Тъпото копеле - Президент!!! Цитирай
Paliev The Butcher Отговорено Юли 9, 2006 Отговорено Юли 9, 2006 (Редактирано) Може да прозвучи изтъркано и не толкова (по американски) мотивирано от типа -"Силата е в теб, работи усилено и мечтай и света ще е твой" моите мечти са: 1. Да изтръпвам, когато свиря. 2. Да изтръпвам, когато ми хареса как други хора правят музика. 3. Да правя музика, която слага всичко на мястото си. Имаше един много хубав филм, в който питаха: "Музиката за вас крайна цел ли е или средство за достигане на крайна цел? Смятам, тези 3 неща за мои мечти и може би не всеки ден се старая да ги достигам , но през повечето време го правя. Някой хитрец сега ще каже: "А ти като искаш да изтръпваш, що просто не си спреш парното?" Ами усещането е друго приятелю, различно е от всичко физическо. Живея точно за тези моменти в които всичко се нарежда, пък било и то само за един припев време. Редактирано Юли 9, 2006 от Paliev The Butcher Цитирай
Egon Отговорено Юли 9, 2006 Отговорено Юли 9, 2006 Браво Палиев, точно така е. И точно тези трите са най-важни...а как го постигаш си е на всекиму негова работа И изобщо не е изтъркано Цитирай
evans Отговорено Юли 9, 2006 Отговорено Юли 9, 2006 (Редактирано) Конфуций е казал-намери си такава работа, която ти доставя удоволствие и цял живот няма да работиш Редактирано Юли 9, 2006 от evans Цитирай
Recommended Posts