Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано (Редактирано)

Търся едно животно.

От едната страна е шмиргел за железария, а от другата има стационарен лентов шлайф за пилене на дъски. Много удобно за шлайфане на дълги цепеници, за изобляне на ръбове, а си мисля, че с него може да се направят и изобляне и радиус на фингърборд или задна част на гриф.

Кефи - хем шмиргел, хем лентов шлайф, хем евтино.

Ето го животното:

rd-bg05.jpg

На снимката е произведено от фирмата Raider (българско-китайско менте).

Ходих в представителството им във Велико Търново, но там един заекващ киликанзер ми се скара защо я питам за нещо, което тя не е виждала.

Както и да е.

Някой виждал ли е такива в МЕТRO, Praktiker, Mr. Bricolage и прочее?

Може и на друга фирма, разбира се.

На какви пари?

Мерси!

ЕДИТ:

Колкото по-менте и по-евтино, толкова по-добре. :ph34r:

Редактирано от the_gorer
Отговорено (Редактирано)

Нещо не съм съгласен с последното изречение. :bravo: Безопасността не е за пренебрегване. Майната му на това, че колкото по-евтино, толкова по-некачествено и че в някои случаи двигателят има толкова мощ колкото му трябва само да врътне на свободно, като му дадеш работа, да се "напъне" малко издъхва, но няма да е хубаво да хвръкне някоя част и...да направи лоши работи.

Иначе в Практикер до колкото си спомням има някакви такива работи. Баща ми на скоро си взе едно малко шмиргелче и едно малко ъглошлайфче, та би трябвало и нещо от сорта да има.

Редактирано от SomeoneElse
Отговорено

Бе то шмиргели и ъглошлайфи дал господ, но не за тях беше питането. :bravo:

Моля, хората, които не са запознати с тези шлайфове да не дават компетентни мнения, базирани на догадки и предположения.

Машинки като тази, която търся се намират много трудно, затова питам.

Да, наистина, наглед е едно голямо нищо и половина - чиста проба шмиргел с лента от едната страна, но няма традиции за стационарни шлайфове в България и затова никой не ги търси / предлага тази комбинация. :blink:

А относно безопасността на ментетата - споко, всеки път, когато си купя електрически инструмент менте, първо го отварям и правя некои "подобрения". ;)

Отговорено

Не мисля, че такава машинка ще ти свърши работа за това, за което си намисил да я използваш. Използваемата площ от лентата е много малка, а самата машинка е маломощна. Според мен си вземи един нормален лентов шлайф, ще ти върши много по-добра работа, а и по-лесно се намират консумативи за него. Мисля, че са приблизително еднакви като цена.

Отговорено

Пакмане, ако имаш предвид ръчен лентов шлайф, то при него трябва да си играя да му правя специална стойка, за да стане стационарен и да се занимавам с куп други неща като натъкмяване на наклона и прочее, докато при тази машинка си има настройки и всичко ти е нагласено - включваш и почваш да пилиш. :)

А да не забравяме, че при нея за същите пари получаваш и ШМИРГЕЛ, който също върши полезна работа за много неща.

Мощността не ме притеснява - няма да я товаря кой знае колко, а може и да и сменя двигателя с по-мощен, защото ми се търкалят няколко такива на вилата.

Ти мяркал ли си подобни шмиргелошлайфове по супермаркетите?

В коя верига? Кач пара?

Мерси.

Отговорено (Редактирано)

Мяркал съм, но точна цена не си спомням. Следващият път като обикалям ще видя и ще ти кажа. Все пак мисля че няма да е зле да се огледаш и за друг вариант, тъй като приложението на въпросния шлайф е съвсем друго.

А ако искаш да изглаждаш ръбове и 'чела' на дъски, няма да ти свърши работа нито тази машинка, нито лентовия шлайф.

Редактирано от pacman
Отговорено

110 лв. е цената в Бриколаж; размерите на лентовата част наистина са доста малки - плочката, над която се движи лентата е не повече от 10х4 см, така че освен за шлайфане на дребни метални части, друго приложение за тази машинка едва ли може да се намери.

Отговорено

Благодаря много! :)

А коланът от шкурка като на ръчните ли е или е некфо префърцунено гумно?

Марката, която си видял Raider ли беше или друг някакъв ментак?

Май ше взема едно от тези, най-вече заради шмиргела.

Ще пообиколя из Варната да видя кво има по Брико и Практикер.

Те и тук строят МЕТРО и Практикер (който ще е на 100 метра от нас), но маркетите ще са готови чак към септември, демек, докато ги построят, аз ше се пенсионирам.

Отговорено

Лентата не беше точно като на ръчен шлайф - доста по-тясна е и като че ли по-дълга

'Марката' беше Raider, да :virtuoz:

А обикновените шмиргели, аналогични, но без лента бяха около 35 лв.

Отговорено

Дааа, значи ще е ходене по мъките да се намерят ленти за това менте. ;)

Друг вариант е да си ги правя сам, ама след като съм дал 110 лева не е редно да се занимавам с лепене на шкурка, та белким тръгне машината.

Нещо ме напусна ентусиазма, ама де да видим...

Междудругото, намерих място във ВТ, където ги продават за 93 лева (производство на Raider). Нямаха в наличност, ама казаха, че ще ми доставят, ако поискам.

Не мога да разбера защо лентовият шлайф оскъпява толкова цялото комбо.

Обикновените шмиргели са по 25-30 лева в МЕТРО, а тези две ролки, дето дътжат лентата излиза, че струват към 70-80 лева. :virtuoz:

Дали не се продават няйъде само приставки за стационарен лентов шлайф, които да закачиш на шмиргел или на обикновен двигател и да ти излезе по-тънко? :think: