BASHMAISTORA Отговорено Октомври 14, 2012 Отговорено Октомври 14, 2012 (Редактирано) Леле колега, още ли се мъчиш с това?! 1-това че си със 7-ца и е добре и не е. 2-провери дали всичко свързано със звуковата карта е инсталирано. 3-изясни си какво точно искаш да правиш. По мое мнение за свирене в реално време не си направил най-добрият избор за софтуер. 4-има и още, но първо приключи със точка 2-3. за asio, host и др. пинизи допълнително Редактирано Октомври 14, 2012 от BASHMAISTORA Цитирай
Iskri Отговорено Октомври 15, 2012 Автор Отговорено Октомври 15, 2012 (Редактирано) Башмайсторе, какъв колега съм ти?! Лаик, та дрънка. При това жена. Да, ама мъжете, които са "оправяли" компютъра, не знаят нищо. Това, с което се сблъсквам е следното: 1. С лаптоп е много по-неприятна работата с музикални програми. Ето, с големия компютър си правех записи на лекции по скайп и нямах проблеми да изключа някой микрофон или звук - от Master Volume има толкова възможности и за Record, за Playback, фронтални и други микрофони.... А сега с лаптопа и Windows 7 има само един миксер волум и възможност да регулирам звука на всяко включено приложение. Но какво ли не правих - записите стават неприятни, като в канал, тихи, а аз си чувам записано и дишането. Ходих от Control Panel / Sounds и правих проби с изключване на звук, но хем са малко възможностите, хем при всичките все аз се чувам и всичко в стаята, а най-много да изключа звука от компютъра. Така и не му намерих решението?! 2. А кой софт да избера? Целта ми е и да свиря директно, и да записвам, да вкарвам ноти с клавиатурата, а не с виртуалната такава в музик.редактора. 3.Но засега проблемът е в звуковите настройки, защото би трябвало (според Хелпа), ако не съм избрала конкретен изход, то да свири през звуковата карта, а такъв звук от програмата не излиза. Иначе звуковата карта си работи, защото всички други плеъри свирят, както и чувам от Скайп и сайтове... Откъде другаде се пипа, настройва звука, освен от Control Panel/Sounds? Редактирано Октомври 15, 2012 от Iskri Цитирай
viksps Отговорено Октомври 15, 2012 Отговорено Октомври 15, 2012 Не изчетох дискусията, затова може да кажа нещо вече казано, но без изобщо да съм спец имам малък опит в тия търсения, така че: Щом е с USB, то връзката с компютъра си е чрез него - или е plug and play или има някакъв драйвър, който си върви с клавиатурата. Тия програми, които са изброени горе в дискусията, са май (според дефинираната задача да просвири) излишно тежки и трудни - доколкото разбрах в случая май не са Ви нужни. Необходим Ви е някакъв простичък витруален синт, - лек, за да работи нормално през звуковата карта на компа. Ако е само за свирене - препоръчвам от сърце FM8 и 4true pianos. Не помня вече откъде ги свалих - зарязах вече пианото :-) и опитите да се науча - но ги има на доста места, със сигурност в pyratebay. Първото ползва за блендите си sysex файлове, с които е пълно из нета - те му дават разл. звуци - лесно е за работа, трябва само да се настрои за клавиатурата и да си я разпознае като се качи софтуера. Аз го качих преди време и за 1 час, без да съм спец, го напълних от нета с всякакви звуци, бленди и други глупости -имам вътре сигурно 100 пиана, 100 органа и т.н. всякакви работи, разбира се повечето излишни - щом аз го направих, значи трябва да е лесно. :-). Другото нещо е още по-просто и леко - има четири пиана - рояли и т.н. Според мен са много готини. Има ги и двете в разните торент тракери. Качват се лесно, обикн са с кейген. Не знам доколко обясних, но ако ги намерите и ги свалите(прочитайки указанията за инсталиране, ако има такива) ще си се справите и сама, според мен. За записи не знам - не съм опитвал засега. Успех! Цитирай
BASHMAISTORA Отговорено Октомври 15, 2012 Отговорено Октомври 15, 2012 Опс, извинявам се за грешката, но май не сме свикнали дами да се навъртат във форума От скромния опит който имам със Уин7, съм забелязал, че за звуковите карти ширпотреба като realtek hd audio, уин-а си закача сам драйвер но не и мениджъра. След това трябва да откриеш къде във настройките на картата се задават ....така да се каже миди звуците - MIDI music playback и на първо време му задаваш да е microsoft gs wavetable sw synth. след това във която и програма да избереш за MIDI OUT задаваш microsoft gs wavetable sw synth. Ако се затрудняваш дръпни си teamviewer-а и ме потърси във скайпа Цитирай
Recommended Posts