Jump to content
Българският форум за музиканти

Свързване на микрофон


Recommended Posts

Значи имам тяло Нюман-Гефел CMV563 с капсула М55, проблема е че след външно захранване те ползват 6-проводниковия кабел за куплунг NS65. Търся си схема кои изводи да ползвам от NS65 за XLR балансиран.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А проблема е двоен понеже имам два такива т.е. два държача с лампите, две капсули и две захранвания(като на едното могат да се сменят кардоидите). Егати работата, ама наистина си е проблем.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ами пробвай.. Ама внимателно. Ако можеш проследи схемите, или намери от интернет такива. Или по захранването виж волтажите и на кои крачета излизат. Или направо ми ги продай тия микрофони :rolleyes:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Обикновенно пробите довеждат до сбогуване с подобни ценни нещица. При ламповите модули на NEUMANN многожилните кабели са необходимост. По тях се прекарват освен сигналите и захранващите напрежения - анодно и отоплително. Няма вариант за директно свързване към балансиран вход с фантомно захранване, понеже изобщо не е този стандарт. Затова се свързват към специализирани токозахранвания, осигуряващи режимите на работа и балансиран изход за смесителен пулт. Ако нямаш тази комплектация, може да се направи, но не е евтино решение, поне сравнимо със сегашните цени на конфекцията... Имайки предвид, че на втора ръка (то нови няма) цените на CMV563 се движат от 500 до 2000евро, ....ПРИМЕР ,то и захранващия модул няма да е безплатен. Ако си сериозен, пиши ми на лично.

С най-добри пожелания!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

и значи метода опит грешка е безопасен. Аз подозирам че ако отвориш захранването на изходната букса няма да са свързани всичките 5 :lol:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 weeks later...
Виждам в подписа ти фирмата REVOX, работя с няколко машини от тази марка (даже и тангенциалния грамофон). Какво имаш ти.

а аз тектроникс и флюк :cheers:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е, не много - B760, PR99MKiii, B710, B790, A77....

Малък Digital Real Time TDS210, Audiomatica - за електро-акустически измервания, и т.н. Но това има смисъл само в комбинация с други неща - за съжаление натрупващи се за дълго време, а живота не е безкраен...

Happy day!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.