Amentis Публикувано Август 5, 2012 Публикувано Август 5, 2012 Здравейте, имам един въпрос свързан с тези конекторчета на EMG. Имам от тези евтините Jackson-чета и в бъдеще смятам да си купувам по-скъп, но дотогава просто ще сложа EMG ALX адаптер на тази, по късно и H-2N, но няма да е скоро, затова известно време ще трябва да карам със сегашния си нек, а аз наистина го ползвам. Проблема е, че EMG вървят с едни конектори, как точно ще свържа джаксънския нек и суича между адаптерите със схемата на EMG? Благодаря предварително и се извинявам ако такава тема е създавана преди, аз не намерих ;/ Цитирай
Борис Отговорено Август 5, 2012 Отговорено Август 5, 2012 http://www.emgpickups.com/content/wiringdiagrams/81TW_0230-0118A.pdf хмм? Цитирай
lyu_records Отговорено Август 5, 2012 Отговорено Август 5, 2012 Много лесно просто ще го запоиш без конекторите, които се ползват от EMG. На последната схема от PDF-а, който е дал колегата се вижда нещо, което се ползва, като терминал (онова с клемичките за отвертка). Та там където му се вкарват конекторите на въпросното терминалче си има изкарани изводи на платката. Цитирай
Amentis Отговорено Август 5, 2012 Автор Отговорено Август 5, 2012 Ммм ума ми малко не може да побере цялата картинка: един EMG ALX адаптер, готиния потенциометър който идва с него, стандартния tone потенциометър(не-EMG), jackson не-EMG адаптер и не-EMG суич. Цитирай
Amentis Отговорено Август 5, 2012 Автор Отговорено Август 5, 2012 Я, пасивките се били запоявали. Това опростява нещата доста. Цитирай
lyu_records Отговорено Август 5, 2012 Отговорено Август 5, 2012 (Редактирано) Та това имах предвид, ще дойде в комплекта. Долу под клемичките има изкарани изводи на платката, като всеки един извод си е надписан. Просто му поиш масата и сигнала на пасивния адаптер там и после си връзваш превключватела към клемичките в ляво и си ти. Ако имаш бегла представа от ел. връзване и окабеляване на китара ще се справиш. Аз съм връзвал вече 2бр. китари с EMG предстои ми 3-та. Лесно е, ще се справиш! Редактирано Август 5, 2012 от lyu_records Цитирай
Amentis Отговорено Август 5, 2012 Автор Отговорено Август 5, 2012 Номера е, че ALX не върви със суич. Цитирай
lyu_records Отговорено Август 5, 2012 Отговорено Август 5, 2012 (Редактирано) Аз за пръв път чета подобно нещо. Че то има ли адаптери които се продават със суич. Китарата предполагам си има! Него ще ползваш! Предполагам имаш предвид за копчето превключващо адаптерите? Първо си купи адаптера щом си решил. После може да ми пишеш на лични и ще ти обясня подробно как да си вържеш китарата. Редактирано Август 5, 2012 от lyu_records Цитирай
Amentis Отговорено Август 6, 2012 Автор Отговорено Август 6, 2012 Амии гледам схемите на EMG са със сума ти буксички дето се закачат на суича им, обаче аз нямам суич на EMG. Ако не са много скъпи д аползвам моя, че да не се стига до запояване? (да, за този между адаптерите) Цитирай
lyu_records Отговорено Август 6, 2012 Отговорено Август 6, 2012 (Редактирано) Ползва се този на китарата, който си е в момента! Като стигнеш до монтажа ще помагам лесно е! Без поене няма как да смениш адаптери ако имаш път към София ще ти ги монтирам безплатно за около 30, 40 мин. Редактирано Август 6, 2012 от lyu_records Цитирай
Amentis Отговорено Август 7, 2012 Автор Отговорено Август 7, 2012 Хехе, няам път към София и знам как се борави с поялник, просто ме притесняват тези готините конекторчета на EMG Цитирай
lyu_records Отговорено Август 7, 2012 Отговорено Август 7, 2012 Не се притеснявай тогава, ще се справиш имат изводи. Когато си ги купиш ще видиш че е лесно. Цитирай
Amentis Отговорено Август 7, 2012 Автор Отговорено Август 7, 2012 Надявам се. Мерси много за вниманието, момчета, като купя всичко ако има проблем може да питам пак. Успех в живота \m/ Цитирай
Recommended Posts