Jump to content
Българският форум за музиканти

Проблем с външна звукова карта


Recommended Posts

Става въпрос за моделът Tascam us-600 . Свързах кабелите , инсталирах драйвърите , обаче не иска да изкарва звук от нея. Всички лампички светят като пея на микрофона всичко се отчита обаче няма звук . Във фрути лупса също ми я изкзрава че е там обаче пак няма звук , същото се отнася и за аудасити . Пробвах да вляза в контрол панела на самата програма но не ми изкарва всички опции на панела така както са описани в книжката. А иначе съм с уиндоус виста. Дали е вероятно от там да идва проблема ? ( по прицнип в упътването пише че върви и на трите уиндоуски системи )

Редактирано от emo_tion1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дори и звуците на Уиндоус и звук от браузъри и филми ли не вървят? Уиндоус засича ли, че има нещо свързано?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да , дори звуците от уиндоуса не вървят. Пробвах да пусна и няколко мп3-ки но пак не става. В device manager ми показва , че картата е там .Tascam us-600 midi . а в sound devices ми изкарва само вградената карта . Иначе във фрути лупса както писах също ми я показва но само до там.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Щом с sound devices я няма, не е на добре това си мисля. Беше ми се случило веднъж така, със старата ми Lexicon Omega, която по принцип си ми е работела екстра винаги (поне от към това да изкарва звук). Това беше станало, след като бях изпробвал универсални драйвъри ASIO на Ploytec. Бях вече махнал дадените драйвъри и върнал нормалните, но се оказах в подобно на твоето положение. След няколко часа човъркане установих, че някаква част от Ploytec драйвърите е останала из регистрите и/или другаде и е "задръстила" USB шината за употреба от новите драйвъри. Не знам дали твоят случай е такъв, може нещо съвсем различно да е, но е идея. Може през device manager да поразгледаш хубаво настройките и опциите на аудио драйвърите. А и старият начин често върши работа - яко човъркане, инсталиране, деинсталиране, рестарти, докато накрая евентуално тръгне.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами те драйвърите са едни и същи за xp/vista/7 . Днеска 5 часа се занимавах да инсталирам до service paсk 2 понеже видях в упътването , че за виста го иска, но пак не става. . Утре викам специалист и ако пак не стане минавам на 7-ца

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Майро беше прав . От много ръчкане понякога се оправят нещата Така и стана. Почнах да сменям usb слотовете и то взе , че тръгна на единия.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 months later...

Привет на всички

За да не отварям нова тема ще пиша тук.

Предварително се извинявам,че не боравя хич добре с техническите термини.

Имам следния проблем и въпрос:

Притежавам външна аудио карта E-MU 1820m.Преди време ми направи впечатление че започна да издава един тих и много висок звук подобен на микрофония,

който от ден на ден като че ли се увеличаваше.В един момент стана съмнително силен и аз изключих картата от свързващия кабел.

Още преди да забележа този странен звук също така ми правеше впечатление че самото външно тяло на допир бе доста загрято,но мислех че това е нещо нормално.Всъщност и сега не знам дали това има връзка с проблема и дали е нормално или не.

И така: След като отново включих картата всички канали бяха с максимално ниво на шум.За време от около 20-тина минути този шум постепенно намалява,но не и съвсем.При запис на инструмент (бас китара) на по силни удари излизат "пуканки".Шумът от външното тяло си е налице.

Не мога да го обясня,но е нещо като лампа която като загрее и леко се оправя...но такъв компонент в картата няма.Отварях я за някакви видими следи на проблема,но нищо!

Някой патил ли е с подобно нещо? Може ли чрез замерване или...знам ли...да се определи повредата?Какво е според вас?

Помагайте!

Благодаря предварително!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.