emo_tion1 Публикувано Юни 24, 2012 Публикувано Юни 24, 2012 (Редактирано) Става въпрос за моделът Tascam us-600 . Свързах кабелите , инсталирах драйвърите , обаче не иска да изкарва звук от нея. Всички лампички светят като пея на микрофона всичко се отчита обаче няма звук . Във фрути лупса също ми я изкзрава че е там обаче пак няма звук , същото се отнася и за аудасити . Пробвах да вляза в контрол панела на самата програма но не ми изкарва всички опции на панела така както са описани в книжката. А иначе съм с уиндоус виста. Дали е вероятно от там да идва проблема ? ( по прицнип в упътването пише че върви и на трите уиндоуски системи ) Редактирано Юни 24, 2012 от emo_tion1 Цитирай
Mairomaster Отговорено Юни 24, 2012 Отговорено Юни 24, 2012 Дори и звуците на Уиндоус и звук от браузъри и филми ли не вървят? Уиндоус засича ли, че има нещо свързано? Цитирай
emo_tion1 Отговорено Юни 25, 2012 Автор Отговорено Юни 25, 2012 Да , дори звуците от уиндоуса не вървят. Пробвах да пусна и няколко мп3-ки но пак не става. В device manager ми показва , че картата е там .Tascam us-600 midi . а в sound devices ми изкарва само вградената карта . Иначе във фрути лупса както писах също ми я показва но само до там. Цитирай
Mairomaster Отговорено Юни 25, 2012 Отговорено Юни 25, 2012 Щом с sound devices я няма, не е на добре това си мисля. Беше ми се случило веднъж така, със старата ми Lexicon Omega, която по принцип си ми е работела екстра винаги (поне от към това да изкарва звук). Това беше станало, след като бях изпробвал универсални драйвъри ASIO на Ploytec. Бях вече махнал дадените драйвъри и върнал нормалните, но се оказах в подобно на твоето положение. След няколко часа човъркане установих, че някаква част от Ploytec драйвърите е останала из регистрите и/или другаде и е "задръстила" USB шината за употреба от новите драйвъри. Не знам дали твоят случай е такъв, може нещо съвсем различно да е, но е идея. Може през device manager да поразгледаш хубаво настройките и опциите на аудио драйвърите. А и старият начин често върши работа - яко човъркане, инсталиране, деинсталиране, рестарти, докато накрая евентуално тръгне. Цитирай
enuffZnuff Отговорено Юни 25, 2012 Отговорено Юни 25, 2012 Ами от Вистата е .Същия проблем имах с МОТУ 828 .Трябва да си намериш драйвъри за виста. Цитирай
emo_tion1 Отговорено Юни 25, 2012 Автор Отговорено Юни 25, 2012 Ами те драйвърите са едни и същи за xp/vista/7 . Днеска 5 часа се занимавах да инсталирам до service paсk 2 понеже видях в упътването , че за виста го иска, но пак не става. . Утре викам специалист и ако пак не стане минавам на 7-ца Цитирай
emo_tion1 Отговорено Юни 27, 2012 Автор Отговорено Юни 27, 2012 Майро беше прав . От много ръчкане понякога се оправят нещата Така и стана. Почнах да сменям usb слотовете и то взе , че тръгна на единия. Цитирай
bassco Отговорено Октомври 5, 2012 Отговорено Октомври 5, 2012 Привет на всички За да не отварям нова тема ще пиша тук. Предварително се извинявам,че не боравя хич добре с техническите термини. Имам следния проблем и въпрос: Притежавам външна аудио карта E-MU 1820m.Преди време ми направи впечатление че започна да издава един тих и много висок звук подобен на микрофония, който от ден на ден като че ли се увеличаваше.В един момент стана съмнително силен и аз изключих картата от свързващия кабел. Още преди да забележа този странен звук също така ми правеше впечатление че самото външно тяло на допир бе доста загрято,но мислех че това е нещо нормално.Всъщност и сега не знам дали това има връзка с проблема и дали е нормално или не. И така: След като отново включих картата всички канали бяха с максимално ниво на шум.За време от около 20-тина минути този шум постепенно намалява,но не и съвсем.При запис на инструмент (бас китара) на по силни удари излизат "пуканки".Шумът от външното тяло си е налице. Не мога да го обясня,но е нещо като лампа която като загрее и леко се оправя...но такъв компонент в картата няма.Отварях я за някакви видими следи на проблема,но нищо! Някой патил ли е с подобно нещо? Може ли чрез замерване или...знам ли...да се определи повредата?Какво е според вас? Помагайте! Благодаря предварително! Цитирай
Recommended Posts