Хр_Христов Публикувано Юни 24, 2006 Публикувано Юни 24, 2006 (Редактирано) От много време имам цял лист със парадидълчета и си ги тренирам но твърде рядко успявам да използвам някое. :think: Сега съм луднал и докато не почна да ги използвам всичките няма се спръ . Та въпроса ми е дали вие ги позлвате както трябва? Редактирано Юни 24, 2006 от Хр_Христов Цитирай
the_gorer Отговорено Юни 24, 2006 Отговорено Юни 24, 2006 Малко офф, ама: Защо парадидлите се смятат за "предпазни средства"? Цитирай
Хр_Христов Отговорено Юни 24, 2006 Автор Отговорено Юни 24, 2006 Това за "предпазните" средства е само майтап бре ) Цитирай
Danny47 Отговорено Юни 24, 2006 Отговорено Юни 24, 2006 (Редактирано) Стик контрол Правилен отговор . Свири ги с "ходене" - каса, фус, каса, фус. Можеш да свириш и шестнайстини с крака (ако имаш кардан де) и парадидлите отгоре. Когато свириш една фигура от два такта примерно, свири с акценти т.е. веднъж сложи на едната нота акцент, следващия път като свириш фигурата на друга и така. Всичко това влиае след време в/у свиренето на барабаните и идва от самосебе си... поне при мен е така. Редактирано Юни 24, 2006 от Danny47 Цитирай
darmonko Отговорено Юни 25, 2006 Отговорено Юни 25, 2006 Аз пък ги препоръчвам в комбинация по 2 или 4 такта като във всеки такт се свири различен парадидъл и се акцентира върху един удар. При всяко повторение акцентът се измества с един удар напред,т.е. получава се пермутация. След това същото се прави с 2 акцента,после с 3, 4 и така докато се изсвирят всички възможни комбинации между ръце и акценти. После качваш едната ръка на фуса, другата остава на барабанчето , свириш си една семпла каса на 1 и 3 и се получават много интересни нещица. Препоръчвам го за R&B и Фънк-ориентирано свирене Цитирай
EX-FLAMES Отговорено Юни 25, 2006 Отговорено Юни 25, 2006 Thomas Lang....това е човека,гледайте и дерзайте Цитирай
the_gorer Отговорено Юни 27, 2006 Отговорено Юни 27, 2006 Това за "предпазните" средства е само майтап бре ) Сори, не се усетих, че е закачка и почнах да прехвърлям варианти за евентуалната "предпазна" употреба на парадидлите. Цитирай
bonzo Отговорено Юни 27, 2006 Отговорено Юни 27, 2006 Да бе и аз ползвам,ама неволно Опитвам някакви комбинации в къщи,ама си имам други неща да си доизкусурявам,а не ми стига времето.Може би сега.когато свърши милото училище ще започна да ги развивам и ще почна да ги вкарвам и на концерт.Ще видим.Сега наблягам върху комбинации с двойна каса. Цитирай
Shima Отговорено Юни 27, 2006 Отговорено Юни 27, 2006 Дам.. парадидлите са доста интересни можеш да си направиш хиляди комбинации от тях, а аз обикновенно ги ползвам за загрявка и особено сега когато имам и кардан е също добро упражнение и за краката Цитирай
EX-FLAMES Отговорено Юни 27, 2006 Отговорено Юни 27, 2006 Пробвайте същите парадидли които свирите,но само че с двата крака!!!Гаранция-много забавно и зарибяващо...друг е въпроса за приложимост и т.н. Цитирай
Danny47 Отговорено Юни 27, 2006 Отговорено Юни 27, 2006 Пробвайте същите парадидли които свирите,но само че с двата крака!!!Гаранция-много забавно и зарибяващо...друг е въпроса за приложимост и т.н. Единствената приложност, за която се сещам и то от парадидла RRLR LLRL изсвирен с крака е ако искаш да се акцентира... да се усеща повече груув. Цитирай
imperor Отговорено Юни 27, 2006 Отговорено Юни 27, 2006 Ползвам, защото ползата от тях е голяма - спестяват време, удобни са и като изразно средство са огромен плюс при олицетворяването на дадена идея. Цитирай
Recommended Posts