metalhammer Отговорено Май 30, 2012 Отговорено Май 30, 2012 На всички мои китари махам тон потовете. Ако искам да аджъствам тон - правя го от ампа. Пасивния тон на китрата само реже от честотата... (иначе казано скопява ми тона) Цитирай
Nikifena Отговорено Май 30, 2012 Отговорено Май 30, 2012 Не разбирам защо тази тема се проточи толкова много. Получи компетентен отговор веднага след твоето питане и продължаваш да питаш с нагласата: "ами прочетох, че..." Дими, не съм съгласен с теб. Тонът е полезен пот и не случайно го има на всички китари. Какво се случва при хайгейн, тоест при добавяне на куп хармоници? Пасивния тон е потенциометър на една ръка разстояние и с него може лесно да се дооправи звука на сцена. Освен това дава различни възможности за звук директно от китарата. Както казах неговото съществуване не е случайно. 1 Цитирай
7thString Отговорено Май 30, 2012 Отговорено Май 30, 2012 Абсолютно съгласен съм - с последната ми китара, почти не свиря с тон на 10, т.к. звука става зверски пробивен и направо бърка в ушите... Цитирай
n1k0 Отговорено Май 31, 2012 Автор Отговорено Май 31, 2012 (Редактирано) Стояне, благодаря. Направих втората схема. Ключето ще дели адаптерите - не искам да ползвам пуш-пул, защото не ми е удобно. Питам, защото не ми се отговори на съвсем елементарния и конкретен въпрос, а именно: трябва ли да има и кондензатор или не. Започна се една дискусия, в която все пак ми стана ясно (от компетентните във форума и трима други независими източници ), че ако не се сложи нищо, тонът се променя: Тогава защо ще си махаш тонконтрла? Той се маха именно за това Както и да е... Поздрави, Нико. Редактирано Май 31, 2012 от n1k0 Цитирай
Nikifena Отговорено Май 31, 2012 Отговорено Май 31, 2012 Не слагай нищо. Не, че се заяждам, но по-ясен и точен отговор от това няма. Да не говорим, че ти беше бояснено и защо. Друг е въпросът ти дали си го прочел. Цитирай
n1k0 Отговорено Май 31, 2012 Автор Отговорено Май 31, 2012 Ааа, чета, чета аз и тъй като информацията не се препокрива, питам. Факт - без нищо във веригата тонът действително ми се стори по-изцъклен. Друг е въпросът дали това не е субективно и повлияно от това, че съм го прочел някъде... (What's really going to bake your noodle later on is, would you still have broken it if I hadn't said anything?) Мир да е, всичко е свързано вече и работи, доволен съм от резултата. Поздрави, Нико. Цитирай
L.K. Отговорено Юни 2, 2012 Отговорено Юни 2, 2012 В нета никога няма да се припокрива информацията, защото пишещите са повече от четящите, а те са повече от знаещите. Интернет не е надеждно място за получаване на знания. Перният Валяк ти е отговорил точно. Ако ще се двоумиш по-добре се довери на ези-тура. 1 Цитирай
Recommended Posts