Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено

На всички мои китари махам тон потовете.

Ако искам да аджъствам тон - правя го от ампа.

Пасивния тон на китрата само реже от честотата... (иначе казано скопява ми тона)

Отговорено

Не разбирам защо тази тема се проточи толкова много. Получи компетентен отговор веднага след твоето питане и продължаваш да питаш с нагласата: "ами прочетох, че..."

Дими, не съм съгласен с теб. Тонът е полезен пот и не случайно го има на всички китари. Какво се случва при хайгейн, тоест при добавяне на куп хармоници? Пасивния тон е потенциометър на една ръка разстояние и с него може лесно да се дооправи звука на сцена. Освен това дава различни възможности за звук директно от китарата. Както казах неговото съществуване не е случайно.

Отговорено

Абсолютно съгласен съм - с последната ми китара, почти не свиря с тон на 10, т.к. звука става зверски пробивен и направо бърка в ушите...

Отговорено (Редактирано)

Стояне, благодаря. Направих втората схема. Ключето ще дели адаптерите - не искам да ползвам пуш-пул, защото не ми е удобно.

Питам, защото не ми се отговори на съвсем елементарния и конкретен въпрос, а именно: трябва ли да има и кондензатор или не. Започна се една дискусия, в която все пак ми стана ясно (от компетентните във форума и трима други независими източници ;) ), че ако не се сложи нищо, тонът се променя:

Тогава защо ще си махаш тонконтрла? Той се маха именно за това

Както и да е...

Поздрави,

Нико.

Редактирано от n1k0
Отговорено

Не слагай нищо.

Не, че се заяждам, но по-ясен и точен отговор от това няма. Да не говорим, че ти беше бояснено и защо.

Друг е въпросът ти дали си го прочел.

Отговорено

Ааа, чета, чета аз ;) и тъй като информацията не се препокрива, питам. Факт - без нищо във веригата тонът действително ми се стори по-изцъклен. Друг е въпросът дали това не е субективно и повлияно от това, че съм го прочел някъде...

(What's really going to bake your noodle later on is, would you still have broken it if I hadn't said anything?)

:metalist:

Мир да е, всичко е свързано вече и работи, доволен съм от резултата. :)

Поздрави,

Нико.

Отговорено

В нета никога няма да се припокрива информацията, защото пишещите са повече от четящите, а те са повече от знаещите. Интернет не е надеждно място за получаване на знания.

Перният Валяк ти е отговорил точно. Ако ще се двоумиш по-добре се довери на ези-тура.