The Escapist Публикувано Май 29, 2012 Share Публикувано Май 29, 2012 Здравейте. Искам да попитам за мнение по въпроса кой от двата Корг-а е по-добър? Ясно е, че TR е по-добър и по-нов, но ме интересува с какво превъзхожда Le и заслужава ли си да го взема. Ще мога ли да постигна звук, който да се доближава до този на TR? Все пак Le е по-евтин и ще мога да отделя повече пари за оборудване. Правилно ли съм разбрал, че при Le могат да се комбинират само два звука, а при останалите Тритони повече? Благодаря. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
tony78 Отговорено Май 30, 2012 Share Отговорено Май 30, 2012 Според мен разликата е в картата памет и цвета нищо друго.Звуците и при двата са еднакви и при двата клавира могат да се мешат осем бленди. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
The Escapist Отговорено Май 30, 2012 Автор Share Отговорено Май 30, 2012 Благодаря за отговора. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Topsun Отговорено Май 30, 2012 Share Отговорено Май 30, 2012 Аз имам ТR и съм супер доволен. Наистина разликата е в цвета и в картата памет Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Dilian Nedev Отговорено Май 31, 2012 Share Отговорено Май 31, 2012 Не точно. По-съществената разлика , която и би обосновала цената , е двойно по-големият waverom (64MB при TR и 32 при LE) . Пък и 4-5 години разлика в производството биха си казали думата и напред във времето (доколко и без това фабрично по-слабите варианти на клавиши , бутони , врътки , т.н. ще издържат). Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
mitkosan Отговорено Юни 19, 2012 Share Отговорено Юни 19, 2012 (Редактирано) Ако имаш възможност вземи си чист Корг Тритон Класик. Въпреки, че РОМ-ът му е 32 мб, може да му се добавят специални модули наречени PCM. Има три слота за такива платки, а самите модули са общо 9 на брой, като всеки ти дава звуци с много високо качествено семплирани звуци. Има специален РСМ за пиано, който звучи супер яко. (Тритоните са много добри свирки, но пианото им е много куцо, изключение прави Тритон ЛЕ 88, който е с въпросния вграден РСМ и паметта му е 48 МБ). Ако парите те "бият" намери си Корг Тритон Студио/ Екстрим - направо ще се родиш - невероятен инструмент, най-висок клас от Тритон серията, която освен семплер и хиляди звуци има огромна библиотека от ефекти, както и вече е със 120 битова полифония, за разлика от ЛЕ/ТР (ще дадеш 300-400 лева отгоре, но си струва всяка стотинка, а звукът е трепач). Освен това са много по-лесни за работа (важи и за Тритон Класик), особено за живо свирене, защото се управляват от screen touch дисплей и имат повече банки за звуци. Може да добавиш дори и MOSS модул и да се правиш на Жан Мишел Жар :-) Ако все пак се откажеш - като бивш собственик на ЛЕ ти препоръчвам ТР, най-малкото защото SD картата му е стандартна и може да се намери във всеки магазин, ЛЕ-то използва много стара карта памет, която е супер трудна за откриване, наречена СмартМедия с максимален обем от 128 меги, а ТР може да чете стандартна SD до 2 гб. Ако ще зареждаш бленди това е невероятно удобство. До колкото си спомням ТР-то има и USB порт, докато за да вържеш ЛЕ-то към РС ти трябва MIDI 2 USB кабел (който пък струва само 15 лева). Поздрави, Митко Редактирано Юни 19, 2012 от mitkosan Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts