Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Здравейте, съм момче не 15 години и имам следният проблем. От миналата година постепенно настъпи промяна в гласа ми, което е нормално за човек на моята възраст, но преди това можех да пея много добре без почти да бъркам тоновете. Сега ако пея някоя песен и стигна до някой висок тон гласа ми става все едно "вие вълк". До 6ти клас пях във вокалната група на училището ми и после се отказах, но това не ме е спирало да правя тренировки вкъщи. Откакто започнаха проблемите се притеснявам да не погубя своя талант. Моля ви дайте ми съвети как да подобря гласа си. Благодаря за отделеното време :godbless: .

А, и още нещо Това е първата ми публикация в този сайт. Не съм наясно дали съществува вече такава тема, така че съжалявам ако се получава дублиране. Пак благодаря!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...

Ето ти въпроса:

Сега ако пея някоя песен и стигна до някой висок тон гласа ми става все едно "вие вълк". ...

Моля ви дайте ми съвети как да подобря гласа си. Благодаря за отделеното време :godbless: .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мисля, че бях попадал на някакви подобни теми за мутациите на гласа в този подраздел на форума. Разтърси се малко из темите - 100% ще изскочи нещо по твоята тема ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Подбери парчета подходящи за сътоянието ти в момента. Така ще пощадиш до голяма степен гласните си струни,а и ще съхраниш придобитата техника.

В никакъв случай недей да се изнасилваш да покриваш височини, които преди това са били лесни за теб, а сега ги "вие вълк". Това може само да ти навреди.

Гласът ти мутира и едва ли ще се върнеш в диапазоните които до сега си покривал, за съжаление това е природата, но пък ако имаш талант това няма да ти попречи да се развиваш напред. По-добре хубав мъжки глас, отколкото котка в чувал. ;)

Желая ти успех и не се шашкай, не си първият...

Редактирано от ciriljhonson
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нормално е да ти се свие диапазона при мутацията на гласа. Не се притеснявай - не само диапазонът е важен, а и хубавият тембър.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Гласът ти все още не е мутирал изцяло. Избирай си сега подходящи песни и търпеливо изчакай да видиш после как ще звучиш. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.