Vodafona Публикувано Март 27, 2012 Публикувано Март 27, 2012 Здравейте, става въпрос за озвучаване на зала с 6 активни full-range колони Behringer. В момента няма суб-буфери. За монитори разполагаме с 2 по 400W. Един "специалист" каза, че като се вържат към миксера и ще се повредят ако се свири бас през тях. Това така ли е, и ако е така може ли да се предотврати като от еквалайзера на колоните се намалят ниските честоти? 1 Цитирай
rudibass Отговорено Март 27, 2012 Отговорено Март 27, 2012 Бате!!!! ...Много зверски неясно формулиран въпрос!!!..Говори в модели на колони в модел на пулт в мощност на токовата фаза на която ще се включи всичко. Моля те ...тогава ще ти помогна...аз това работя....а БУФЕРИТЕ се ползват в БДЖ .... вече SUB Woofer е нещото, което може би имаш в предвид.....Какво ще пускаш през тези колони ....Какво означава " ще се свири бас...."? Бас могат да държат доста инструменти, като туба за Ленински пролетни маршове например и т.н. ...Така нека обобщим Дай моделите на колоните , модела на пулта , колко ти е мощна фазата,... По възможност какъв бас ще се свири ( уокин' , народен 2/4 или 7/8 има разлика, цигански табор, прогресив или фънк) - това е много важно .... последното е шега ..за другото мога да помогна 5 Цитирай
Vodafona Отговорено Март 27, 2012 Автор Отговорено Март 27, 2012 Това са колоните http://www.pssl.com/!BOOGjPOfHIZ9QZhPPjrktw!/Behringer-B215A-15In-400W-2-Way-Powered-Speaker-, миксера 32 канален Behringer ( http://www.musicworld.bg/bg/c_1215/i_23128/BEHRINGER_SX3242FX.html ) За съжаление, не съм на ясно с въпроса за токовата фаза. Става въпрос за репетиции на групи. (2 китари, бас китара, вокали) барабаните няма да се озвучават. 1 Цитирай
rudibass Отговорено Март 27, 2012 Отговорено Март 27, 2012 Скайпа ми е rudibass...Намери ме там да ти кажем как да ги двържеш тея колони 3 Цитирай
rudibass Отговорено Март 28, 2012 Отговорено Март 28, 2012 (Редактирано) Начертал съм ти една схемичка ...дано да ти свърши работа ...ама по добре ме намери по скайпа за да ти обясня...кое как...Най-важното ВСИЧКО НА ЕДИН ТОК! Сметнах ги ...горе долу токовата мощност няма да надхвърли 2 kW .Така че един нормално работещ НЕ 30 годишен контакт 16 ампера ще свърши прекрасна работа. Важното е тока само от един източник, защото от опит знам че в старите зали имат 3 фази заради някогашните калорифери..... Иначе рискуваш БРУМ 50 Hz.. с уважение Гого Редактирано Март 28, 2012 от rudibass 5 Цитирай
MARK B Отговорено Април 15, 2012 Отговорено Април 15, 2012 Освен "БРУМ 50 Hz" рискува и "БУУУМ..." 1 Цитирай
Recommended Posts