Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено

След като проучих въпроса около Кремона съм решил да се зарадвам скоро с една R30E. Единственото, което ме спира е, че искам да си я харесам и взема лично, за което ще трябва да отида в работен ден до Казанлък.

Писах мейл до завода за актуални цени директно от тях за няколко модела, бяха много любезни и ми изпратиха такива много бързо. За моя изненада цените са драстично по-различни(надолу) от тези, които може да намерите в Интернет. Не съм пробвал все още лично моделите им, но по описание и 1-2 клипчета в youtube съдя, че са може би най-доброто съотношение цена/качество на нашия пазар.

Здравей колега,

и аз си я бях заплюл още като се появи като модификация миналата година, но към момента 1400 лв. са ми доста горна граница за електро-акустика. Дори и без електрониката 1200 лв. също си е чок инвестиция за пилотно производство (steel strings).

Ако пък си го решил твърдо, ще се радвам да споделиш някое друго запис-че като я вземеш.

• 3 months later...
Отговорено (Редактирано)

Както писах по-рано, в крайна сетка взех R30E модела вчера от завода в Казанлък (имаше 20% намаление на всички китари за празниците). Не съм свирил на друга акустична китара от този клас за да имам база за сравнение, но звука и удобството ми допадат доста. 
В момента няма възожност да запиша нещо, може би след прзниците... 

Цената на китарата беше 980 лв преди ДДС. С куфар ми излезна 1313.50 лв. За сравнение в мюзик дивижън цената е над 2300 лв. Харесвам магазинът, но не мога да оправдая тази надценка...

Редактирано от bratmito
  • 6 months later...
Отговорено

Здравейте, аз също съм се насочил към моделите M20e и R30e. Отидох до мюзик дивижън преди няколко дни и останах много приятно изненадан - цената на R30e в магазина беше 1390 лв сравнена с 2310 от сайта им. Разговарях с прпродавача за разликата в цените и той каза, че им е забранено да update-ват цената от онлайн магазина, току виж някой реши да си я поръча online и да даде близо 1000 лв отгоре. От двата модела лично за мен R30e е на светлинни години като звук пред M20e + e изцяло от масивна дървесина, без ламинати и т.н. Едно единствено нещо ме спря да си тръгна с китарата в този ден и това беше, че не е изрязана.
И в тази връзка исках да ви попитам - имате ли представа дали хората от Кремона биха изработили инструмент по поръчка на клиента?

В случая става въпрос само за един cutaway на R30E модела.

Колега @bratmito, куфара от завода на Кремона ли си го взе, те изработват ли куфари ?

• 3 months later...
Отговорено (Редактирано)

Сори за късния отговор, рядко влизам... От завода го взех куфара, но съм почти сигурен, че не ги произвеждат те. По-скоро е китайски някакъв, няма марка или модел.
Определено не блести с качеството си в сравнение с Gibson кейса на електрическата ми, даже на места има вече разлепвания, въпреки, че е излизал от вкъщи 3-4 пъти. Все пак като за цената си бива.

Редактирано от bratmito