Demiurg Публикувано Юни 14, 2006 Публикувано Юни 14, 2006 Мисля че е крайно време да се обзаведа с такова чудо на техниката, но нямам опит с тях и затова нямам и мнение. Знам само, че не искам да е Behringer или някой друг китайски чарк. Гледах в xxxx ей тоя драйвер SansAmp : на цена ~ 370лв (по смътни спомени). Цената като абсолютна стойност ме устройва, но има ли и други варианти за тая сума, къде и каква е разликата ? И изобщо - предложете качествен DI box до 400 лв, моля ! Цитирай
bobalan Отговорено Юни 14, 2006 Отговорено Юни 14, 2006 този е много добър. Аз много го харесвам. Имай предвид че има специфичен звук обаче. Не е ДИ в истинския смисъл, ами е бас ефект (преамп) с ДИ изход Цитирай
docc Отговорено Юни 14, 2006 Отговорено Юни 14, 2006 Този SansAmp е тип преамп,който в режим на bypass работи като стандартен DI(без колорация).Aз също го харесвам.Работи се бързо,лесно,удобно,обработката на сигнала е на pro ниво.Доста използванa машинка е.Подобно устройство(а и в същия ценови клас)е MXR M80 Bass DI +. Що се касае до "обикновен" DI - всеки такъв с добри динамични показатели би свършил работа. Напр. Behringer DI100(това е един от немногото продукти на тази фирма,приеман за работа,без условности);BSS AR133:Klark Teknik DN100...Доста предпочитан е и Countryman DI Type 85,но е по-скъп,а и от него нямам директни впечатления,а съдя по мнение на познати и по статистически публикации. Едно от нещата,които използвам за bass е Hughes&Kettner Red Box Pro - особено с активни инструменти. Пробвал съм Ampeg SVT-DI,но каточе ли не можах да му отделя достатъчно време и съм с противоречиви чувства.(а и цената е по-висока от зададената в темата) Ако има възможност,да се обсъждат малко по-скъпи неща - фаворитът ми е Avalon U5 (преамп/DI с пресети). Разбира се,има множество продукти от подобен тип,които могат да бъдат обсъждани.Аз съм се опитал да посоча такива,от които имам,в голяма степен преки впечатления. Цитирай
Demiurg Отговорено Юни 14, 2006 Автор Отговорено Юни 14, 2006 Благодаря за бързите отговори. Знам че не е чист DI, и точно предусилвателя с корекциите ми харесва. Този на Dunlop ми изглежда обещаващ, но откъде може да се купи ?????? Цитирай
MDFk Отговорено Юни 14, 2006 Отговорено Юни 14, 2006 (Редактирано) Мисля, че може все пак да погледнеш отзивите за Берингерското копие на СансАмпаBDI21. - за 100тина лв взех да се замислям. Аз се целех преди време в този Дънлоп М80 , последната му цена които знам (отпреди година в xxxx) е 340 лв., но не съм стъпвал там от много време и не знам дали го има все още. Успех! Редактирано Юни 14, 2006 от MDFk Цитирай
anadem Отговорено Юни 14, 2006 Отговорено Юни 14, 2006 не съм стъпвал там от много време и не знам дали го има все още бях там съвсем скоро за струни и съм почти убеден, че го има в наличност Цитирай
разбойник Отговорено Юни 14, 2006 Отговорено Юни 14, 2006 Ако искаш да вземеш предусилвател с DI и двата варианта - Sans Amp BDDI и MXR М 80 са много добри. Използвай търсачката - и двата са обсъждани във форума. Ако тук мненията не ти се струват достатъчни съм сигурен, че в нета ще намериш още доста - и двата продукта са много популярни. За "чист" DI бокс освен препоръките на docc (който явно има опит с някои от най-утвърдените и предпочитани модели в муз. индустрия) мога да добавя RADIAL ENGINEERING, както и да предложа още един вариант - да си поръчаш при човек в БГ, а може и направо някой от този форум DI боксовете могат да се разделят на 2 типа - с трансформатор и с електронно балансиране. Тези с траф обикновено са по-скъпи и са ценени заради начина по който променят звука. Има фирми, които предлагат качествени трансформатори за такава цел, в някои случаи предлагат и схеми по които да бъде направен DI бокс. Виж например тук - http://www.jensen-transformers.com/ В общи линии, като имам предвид тарифите за изработка на колегите-съфорумци и ако те влекат такива неща, за съвсем прилична сума можеш да се обзаведеш с доста "про" решение. Цитирай
tsetso Отговорено Юни 15, 2006 Отговорено Юни 15, 2006 KLARK TEKNIK LBB100 Аз лично използвам такъв и съм много доволен но не знам някои да го продава в България.Виж в GOOGLE за подробности Цитирай
docc Отговорено Юни 15, 2006 Отговорено Юни 15, 2006 KLARK TEKNIK LBB100 Аз лично използвам такъв и съм много доволен но не знам някои да го продава в България.Виж в GOOGLE за подробности LBB 100 не се произвежда вече."Наследникът" му е DN100.В БГ, Kl.Tek. се внася от Pro Technica(Dynacord).Процедурата е малко тромава,но с желание,упоритост и търпение - става. Цитирай
faso Отговорено Юни 18, 2006 Отговорено Юни 18, 2006 и аз съм се нагласил за такоа нешо само че по скоро за МXR ... препоръчаха ми го за метъл доста хора.... Цитирай
Demiurg Отговорено Юни 19, 2006 Автор Отговорено Юни 19, 2006 Благодаря на всички за мненията - вече съм с MXR М80 и определено си заслужава - на една доста смотана апаратура това чудо изкара доста приличен звук, а докато го тествах в магазина, на SWR-а, на гаджето ми направо и увисна чеенето - "Брей, ти си можел и да свириш !!!" Не че съм толкова добър, ама тва чуденце свири само !!!! Ебаси кефа - такъв контрол над звука никога не съм имал !!!! Като му се нарадвам (дай Боже и на свястна апаратура), бих го сменил с някой SansAmp или друг преамп, да хвана разликата. За момента просто не мога да го оценя, поради липса на опит, но вади звук !!!! А за агресивна музика се е утрепало !!!!! Цитирай
MDFk Отговорено Юни 19, 2006 Отговорено Юни 19, 2006 Честито! Със здраве да си го ползваш, здрав да ти е и дълго да ти служи! Ако е удобно да питам...какво пари върви в момента - да знам актуалната му цена? Цитирай
Demiurg Отговорено Юни 19, 2006 Автор Отговорено Юни 19, 2006 360 лв. Може да се вземе и на изплащане, с някоя от кредитните карти. Аз точно на изплащане го взех, щото ми притрябва рязко, а нямах толкова пари в момента. Но съотношението цена - звук ми хареса ! Цитирай
Recommended Posts