Jump to content
Българският форум за музиканти

Малко недовършен метъл...


Recommended Posts

Здравейте,

работя върху едно ново парче.За сега са записани китарите и баса и са направени барабаните.Ще има вокали,но не са записани още и реших предварително да си поиграя малко с това което имам.Взех барабаните,баса и по един трак китари,за да добия представа как ще звучи.Целите ми са:

1.Стабилни ниски - да има много,но не прекалено,за да звучи стегнато.

2.Пространственост - по 3 трака китари "пан-нати различно"

3.Ще има и чисти вокали и дране (ето тук вече не знам какво да правя :Д ) за дрането ясно - много компресиране,някой ВСТ преамп,и евентуално Pitch Shift ... друго мисля,че не нужно,но се притеснявам,че чистите вокали ще се загубят в микса.До сега никога не съм успявал да миксирам читаво метъл с чисти вокали,така че...

Моля за коментари,мнения,критики,препоръки и т.н. :)

ето една малка изрезка от "суровия микс" http://soundcloud.com/blaast/demo

Благодаря ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Използвай някакво друго ВСТ за барабаните което звучи по естествено и не всички удари да са абсолютно еднакви - на тези фуса е като дръм машина от 80те.

Не прекалявай с реверберацията.

Това с голямата компресия на дрането си в грешка - голяма компресия се използва когато е голяма динамиката. Вокалите с дране може да са силни като ниво, но не са с голяма динамика.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За барабаните - да,така е,просто от безплатните ВСТ-та не можах да направя нищо по добро...това което звучи реалистично,не ми харесва като саунд...като си едитна някой кит,както на мен ми харесва да звучи всеки барабан - и става това...

За вокалите с дране - явно техниката ми не е особено добра,тъй като динамиката ми е толкова неконтролирана,че без много компресия не става....а и нивото не е толкова силно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Барабаните не са чак толкова зле. Фус-а е малко силничък и наистина "монотонен", нещо от което специално при него, много трудно се бяга, дори и с изпозлването на "платените" VST-та.

 

Знам, че темата е за смесването, но... струва ми се, че в интрото китарите се разминават с барабаните, а по-нататък също се "клатят" доста на места. Освен като саунд един добре записан трак трябва да бъде прецизен и като тайминг... за да звукне като "купешки" .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Двете китари са с различна ритмична фигура.Не се клатят толкова много,ами се омазват взаимно, тъй като са доста сходни като бленда.Ако в микса успея да ги направя по отчетливи и разграничени ще звучи по различно :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You are posting as a guest. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.