rumi19 Публикувано Март 9, 2012 Share Публикувано Март 9, 2012 (Редактирано) Здравейте, преди три месеца си купих електрическа китара yamaha с micro cube Roland. Опитвах се да получа добър distortion като например песента на Joe Satriani - Crushing day или AC/DC - Back In Black но не стана а много искам да свиря с подобен звук. Въпроса ми е знаете ли защо не се получава? От самата китара ли е и трябва ли някакво специално устройство с което да постигна този звук ? Редактирано Март 9, 2012 от rumi19 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Yves Отговорено Март 9, 2012 Share Отговорено Март 9, 2012 Верно ли с китара и усилвател за 500лв не можеш да изкараш звук какъвто изкарва професионален музикант /при това от световния елит!/ с техника за 15 бона?! Честно да ти кажа съм изумен Много устрйства и много свирене трябват Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
rumi19 Отговорено Март 9, 2012 Автор Share Отговорено Март 9, 2012 Верно ли с китара и усилвател за 500лв не можеш да изкараш звук какъвто изкарва професионален музикант /при това от световния елит!/ с техника за 15 бона?! Честно да ти кажа съм изумен Много устрйства и много свирене трябват Аз все още съм в началото на ел. китара и затова питам. Значи засега не трябват специални устройства така ли? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Slacoth Отговорено Март 9, 2012 Share Отговорено Март 9, 2012 @rumi19 - welcome to reality Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
7thString Отговорено Март 9, 2012 Share Отговорено Март 9, 2012 (Редактирано) Ангъс Йънг почти не използва ефекти освен долу-горе наполовина усилен маршал. За Сатриани, колегата е прав за съжаление - звука му е много добре споена комбинация от ръце, китара и ефекти не за 15 бона, а може би за 2-3 пъти повече Само като ориентир - в тази песен точно използва phaser, pitch shifter, auto wah, wah, octaver. Това чувам аз. Нормално е в началото да се чудиш защо звука на "големите" е толкова плътен и як - истината е, че много хора се залъгват, че с повече гейн и драйв ще постигнат точно тоя звук - с якия feedback, безкраен състейн и т.н. Обикновено този звук е резултат от много по-мощни и усилени усилватели и много по-малко overdrive. Ако си фенка на Floyd, може да прочетеш в сайта gilmourish, че пича свири с почти чиста китара. За съжаление, тва не можеш да го постигнеш в апартамент, щото дори и глухите съседи ще усетят вибрациите по стените Като един начален съвет - не гони в момента звук, щом сега започваш да свириш - първо трябва ръцете ти да се развият, мозъка също - тогава вече има смисъл да развиваш техниката(хардуера). В момента, и Сач да ти даде китарата си, ще изкараш същия звук като в спалнята. Почти. А той, ако хване твоята китара, веднага ще познаеш, че е Сач, дори и от звука на Кубчето. Поздрави П.П. Колеги, много сте остри днес с дамата? Да не са ви прилагали осмомартенски мъчения, че си връщате сега? Редактирано Март 9, 2012 от 7thString Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Slash_bg Отговорено Март 9, 2012 Share Отговорено Март 9, 2012 Не се отчайвай,звук на Сатриани не се докарва лесно,музиканти от тоя клас имат космически процесори и апаратура,бих те посъветвал да наблягаш над акордите както казва колегата по горе,ако искаш само дистър има евтини процесори или си вземи едно камионче- примерно - Boss metal zone ще свърши добра работа Поздрави:Пламен Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
rumi19 Отговорено Март 9, 2012 Автор Share Отговорено Март 9, 2012 мерси ще имам в предвид съветите които ми дадохте Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
SviStyle Отговорено Март 9, 2012 Share Отговорено Март 9, 2012 Ще ме прощаваш ама точно - примерно - Boss metal zone ще свърши добра работа Едва ли е добра оферта. По скоро Firesound, Boss DS1 или S-amp, биха свършили много по-'арна работа. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
YNGWIE308 Отговорено Март 9, 2012 Share Отговорено Март 9, 2012 обърни сериозно внимание на звукоизвличането.... 3 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
L.K. Отговорено Март 9, 2012 Share Отговорено Март 9, 2012 Потвърждавам горното! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Machle Отговорено Март 9, 2012 Share Отговорено Март 9, 2012 Ако питаш мен добрият звук идва с много упражнение и свирене Допълнителните ефекти и процесори се купуват,а доброто свирене няма как Давай смело! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts