Slide Отговорено Март 7, 2012 Отговорено Март 7, 2012 Не ми се влиза в спор, защото въпроса, относно диаманта, захвърлен сред боклука е обсъждан много пъти - но ще кажа, че не ми изглежда сериозно един Шарвел с Дънкъни или Димарцио, или ЕМГ да е долу-горе като Крамер за 400-500лв. Тоест, долу-горе да, но като цяло не. Дали можеш да попаднеш на готина китара за сравнително малко пари? - Определено. Но да не го приемаме за даденост. Дали може една евтина китара да зазвучи по-добре (което е относително) - да. С достатъчно средства. Ако е така, както казваш, се обезсмиля присъствието на Фендър и Гибсън на пазара. Или поне на цените, които държат. В страни от евтино вс. скъпо - аз съм за customatization - всеки според джоба си, и според това, което харесва. Обаче не съветвам хора, които сега са хванали първата си китара, да наливат пари в нея. Цитирай
ultramega Отговорено Март 7, 2012 Отговорено Март 7, 2012 Няма понятна причина, поради , която производителите да решат да използват по сносен материал за по евтините китари. И най вероятно не го правят. Това, че 1000 лв са цифра за нашия сиромашки стандарт , изобщо не означава че китарите от 1000 лв. са скъпи китари. Не само, че ще ти опонирам ами и ще перифразирам изречението : "много по вероятно е китара от 350 лв. не само да е с калпава електроника и хардуер , но и изобщо да не е произведена от масивно дърво , отколкото китара за 1000 лв. Цитирай
7thString Отговорено Март 7, 2012 Отговорено Март 7, 2012 За едната страна на монетата си прав, но за другата какво ще кажеш - никой не спира китайчето дето бере ориз и лепи лого Фендер(айде, мексиканчето) да използва в китара за 1000лв първия чапат чам, защото знае, че е много малко вероятно средния потребител да разбере някога от каква талпа е направена Затова и старите инструменти са си стари и скъпи, новите са просто... маркови и правени от чичо Ли, дето сутрин сее ориз, следобед сглобява Jem-ове А другото е ясно - тва не е нещо, което начинаещ трябва да захваща, преди да е сигурен, че няма да захвърли китарата на втория месец. Пък и там вече се искат уши да чуеш какво искаш да направиш с дъската Колкото до диаманта - в днешно време бих разчитал на диамант само ако платя на лютиер за къстъм китара и имам достатъчно доверие от избора на материал за тялото, до полирането на последната капка лак - там си струва да броиш големите пари Всичко останало е ишлеме за мен. Лично мнение ъф корс Цитирай
Recommended Posts