Jump to content
Българският форум за музиканти

въпрос за M-audio Fast Track Usb


звездичка

Recommended Posts

Искам да попитам има ли друг софтуер с който да работи тази карта,освен този който върви с нея,Pro tools M-powered Essential 8

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Логично погледнато, всеки софтуерен DAW, койте не изисква специален хардуер и няма противоречие с операционната система, би трябвало да работи с въпросната звукова карта.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Cubase 5.Сериозна програма,разгледах и Риипер.Целта ми е максимално просто,да записвам китара и микрофон,пробвах с оригиналния софт(маудио) на 7-ца ултимейт,драйвер най-нов.но не се виждаше картата,пробвах и с риипер софт,намерих картата но не можах да запиша микрофон(в картата влизаше сигнал).По принцип картата ще работи на ХП сп3.Явно ще падне борба доста и с хардуера и със софтуера :).Ако някой може и иска да помага моля да даде скайп.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За да запишеш микрофон през Рийпър трябва да зададеш на съответния канал да записва, както и да ти мониторва звука, за да чуваш в реално време какво се случва. Също и разбира се, да оправиш основните настройки на аудио устройствата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пробвах с Рийпър,получи се,спрях вградената аудиокарта от дивайс мениджър,и изкарах сигнала от м аудио в усилвателл.Файла който сейфах е с разширение .RPP и най вероятно се възпроизвежда само от Рийпър.Н знам как ще стои въпроса с китарата,ще трябва ли да я посочвам къде е (на кой канал).Сигурно ви изглеждат смешни моите разсъждения.Бихте ли ми препоръчали софт подходящ и лесен за целта ми, а и достъпен за "придобиване".Целта ми е единствено да записвам китара и микрфон някъде на компа и лесно да ги прослушвам,засега няма да ги обработвам евентуално само ще ги смесвам.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами то Reaper не малко хора го препоръчват като не толкова труден за начинаещи, а и е доста достъпен за "придобиване" в сравнение с повечето други професионални DAW софтуери.

Относно файла, който си запаметила, това е project file-a на това което правиш в момента. Примерно ако миксираш песен и искаш да продължиш с микса утре, запаметяваш такъв файл и на другия ден можеш да го отвориш пак с reaper и да продължиш миксирането. За да изкараш миксираната песен или даден инструмент като audio file, трябва да използваш export функцията на програмата (предполагам така се казва, не работя с reaper по принцип). За прослушването на вече записани работи, след като са export-нати като аудио файлове, можеш да ги отваряш с какъвто и да е аудио плеър.

Личи си че си нова в занаята, ако имаш желание, хващай се по-сериозно, човъркай програмата, разни клипове с уроци има в интернет и с времето стават нещата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.