звездичка Публикувано Февруари 27, 2012 Публикувано Февруари 27, 2012 Искам да попитам има ли друг софтуер с който да работи тази карта,освен този който върви с нея,Pro tools M-powered Essential 8 Цитирай
cri64an23 Отговорено Февруари 27, 2012 Отговорено Февруари 27, 2012 Aз съм с Fast Track Pro и ползвам Cubase 5 Цитирай
oggybogy Отговорено Февруари 27, 2012 Отговорено Февруари 27, 2012 Логично погледнато, всеки софтуерен DAW, койте не изисква специален хардуер и няма противоречие с операционната система, би трябвало да работи с въпросната звукова карта. Цитирай
звездичка Отговорено Февруари 28, 2012 Автор Отговорено Февруари 28, 2012 Cubase 5.Сериозна програма,разгледах и Риипер.Целта ми е максимално просто,да записвам китара и микрофон,пробвах с оригиналния софт(маудио) на 7-ца ултимейт,драйвер най-нов.но не се виждаше картата,пробвах и с риипер софт,намерих картата но не можах да запиша микрофон(в картата влизаше сигнал).По принцип картата ще работи на ХП сп3.Явно ще падне борба доста и с хардуера и със софтуера .Ако някой може и иска да помага моля да даде скайп. Цитирай
Trysth Отговорено Февруари 28, 2012 Отговорено Февруари 28, 2012 За да запишеш микрофон през Рийпър трябва да зададеш на съответния канал да записва, както и да ти мониторва звука, за да чуваш в реално време какво се случва. Също и разбира се, да оправиш основните настройки на аудио устройствата. Цитирай
звездичка Отговорено Февруари 28, 2012 Автор Отговорено Февруари 28, 2012 Пробвах с Рийпър,получи се,спрях вградената аудиокарта от дивайс мениджър,и изкарах сигнала от м аудио в усилвателл.Файла който сейфах е с разширение .RPP и най вероятно се възпроизвежда само от Рийпър.Н знам как ще стои въпроса с китарата,ще трябва ли да я посочвам къде е (на кой канал).Сигурно ви изглеждат смешни моите разсъждения.Бихте ли ми препоръчали софт подходящ и лесен за целта ми, а и достъпен за "придобиване".Целта ми е единствено да записвам китара и микрфон някъде на компа и лесно да ги прослушвам,засега няма да ги обработвам евентуално само ще ги смесвам. Цитирай
Mairomaster Отговорено Февруари 28, 2012 Отговорено Февруари 28, 2012 Ами то Reaper не малко хора го препоръчват като не толкова труден за начинаещи, а и е доста достъпен за "придобиване" в сравнение с повечето други професионални DAW софтуери. Относно файла, който си запаметила, това е project file-a на това което правиш в момента. Примерно ако миксираш песен и искаш да продължиш с микса утре, запаметяваш такъв файл и на другия ден можеш да го отвориш пак с reaper и да продължиш миксирането. За да изкараш миксираната песен или даден инструмент като audio file, трябва да използваш export функцията на програмата (предполагам така се казва, не работя с reaper по принцип). За прослушването на вече записани работи, след като са export-нати като аудио файлове, можеш да ги отваряш с какъвто и да е аудио плеър. Личи си че си нова в занаята, ако имаш желание, хващай се по-сериозно, човъркай програмата, разни клипове с уроци има в интернет и с времето стават нещата. Цитирай
звездичка Отговорено Февруари 29, 2012 Автор Отговорено Февруари 29, 2012 Благодаря ви за съветите.С рийпър ще се боря засега , успехи и на вас. Цитирай
Петьо Бояджиев Отговорено Февруари 29, 2012 Отговорено Февруари 29, 2012 Render се казва функцията export в reaper. Цитирай
звездичка Отговорено Март 2, 2012 Автор Отговорено Март 2, 2012 Да,намерих го Render,благодаря ви още веднъж. Цитирай
Recommended Posts