rbtrjll Публикувано Февруари 26, 2012 Share Публикувано Февруари 26, 2012 Здравейте. Подариха ми един феретлес акустичен бас, който бъзва и на 4-те струни на 1-ва позиция.Няма неравности по грифа там,всичко изглежда ок. Грифа обаче след като настроя струните седи абсолутно прав, и четах че трябва да се отпусне шиша, за да стане лека дъга (както е при електрическия ми бас).опъна на струните не го помръдват и с милиметър, а като напъна с ръка видимо става дъгообразен леко и бъза изчезва... Лошото е че тръгнах да отпускам внимателно шиша и той се оказа съвсем разхлабен, след 1/4 оборот гайката тръгна без съпротивление.... Как да получа лека дъгообразност или ако има някакъв друг пиниз да изчезне бъза споделете Благодаря Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
serengeti Отговорено Февруари 26, 2012 Share Отговорено Февруари 26, 2012 Остави го така и го настрой 1-2 полутона по-високо,може да закисне,имах същия проблем с нов бас и след 2 седмици се отпусна. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
rbtrjll Отговорено Февруари 27, 2012 Автор Share Отговорено Февруари 27, 2012 Благодаря за отговора. Първо вдигнах строя, ама нещо не са накефих,че ми е странно. После сложих струни за ел.бас, които са с по голям опън(нали това а целта) и жуля така засега в нормалния строй. И да не пускам друга тема, може ли тялото на акустичен инструмент да се боядиса с нитроцелулозна гланцова боя? Пише че покритоето е 17микрона на ръка...че лак се намира трудно,ама боя има Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts