Jump to content
Българският форум за музиканти

Ривърб с два входа и два изхода ?


vaxo

Recommended Posts

Може да ви се стори малко странна темата,но може ли ривърб камионче с 2 канала,да се използва за два отделни инструмента ? В смисъл (примерно с това http://www.musicgearcompany.com/catalog/images/boss%20rv-5.jpg?osCsid=57739b2568223c39ea2772db29781cab )

китара1 - инпут А - аутпут А - канал на пулта 1

китара2 - инпут Б - аутпут Б - канал на пулта 2

и тогава да се направи баланса на пулта

Целта е за свирене на живо,ако пулта няма вградени ефекти :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не съм запознат с принципната схема на това устройство, но най-вероятно управлението най-малко няма да е поотделно. Освен това при тези reverb ефекти ми се струва, че двата input порта са съответно left и right канал за стерео (пак само предположение), което ще рече, че ако искаш всичко в пулта да минава през reverb, по-скоро сложи камиончето на изхода на пулта. А иначе само 2 инструмента да минават през него ми се струва неуместно, защото няма да се учудя, ако вътре каналите се мешат по някакъв начин, т.е. на пулта ще въртиш потенциометри, но пак няма да можеш да настроиш само единия поотделно.

 

Предложението ми е да прочетеш евентуално характеристиките на въпросното камионче и дали е споменато, че може да се прави това, което искаш. В противен случай ми се струва неуместно.

 

P.S.: Надявам се по-компетентните колеги да дадат по-точна информация по въпроса ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако имаше "сенд" - през него става целия пулт...ама така или иначе няма :)

Ако го сложа на изхода на пулта - става,но пак за всички канали...което също не ми върши работа,тъй като на другите канали не искам да има.

 

Колегата hand_of_doom май ми хвана мисълта,а именно:

На камиончетата с 1 вход и 2 изхода влиза моно сигнал и се разделя на 2 канала стерео,които излизат от 2 изхода.Аз ПРЕДПОЛОЖИХ(никъде не съм го чел,и схема не съм гледал),че камионче с 2 входа и 2 изхода е направено така за да могат два моно сигнала да влизат и да излизат също два с еднакъв ривърб,за да се ползва в комбинация с друг ,свързан преди този, ефект,който е вече е разделил моно сигнала от китарата на стерео(два моно),за да се избегне точно това ''мешене" на каналите...

Две неща ми насочиха мисълта в тази насока:

1.Демо на имитанцията на това камионче,произведена от Беринджър,където се ползваше моно,НО сигналът влизаше в инпут Б и излизаше от аутпут Б...а пък А входа и изхода бяха празни :/ което ме наведе на мисълта че Б не е просто добавка към А за да се подсили стерео ефекта,ами си е независим канал и двата ползват идентичен ривърб...ама дали мисля правилно...кой да каже :Д:Д:Д

2.Не можах да се сетя за приложение на този ефект ако се мешат каналите.В смисъл - влиза в А моно сигнала от китарата и излизат 2 канала през изходи А и Б...и тогава за какво е този вход Б ?Пак ще си постигне якият стерео ефект,без да се разделя предварително.

 

Предполагам,че е направено за да може да се ползва в 2 варианта(режима):

1. влиза си моно и ефекта добавя ривърб и го разделя на ляв и десен канал.

2.вече разделени 2 канала влизат,добавя им се ривърб и си излизат пак два,без да се мешат помежду си,за да не обезмисли и омаже предишното разделяне.

 

Това ме накара да пусна темата :)

 

П.С. Сега докъто пишех се сетих за нещо - на БОСС камиончето е аналогово(не съм сигурен),а с аналоговият ривърб,май това,което искам да направя няма как да се получи,нооо...имитацията е дигитална...може би с дигиталното ефектче е по-вероятно да стане.................е*аси,сега ако се окаже,че евтиното копие ми върши по добра работа от оригинала ще падна от смях :Д:Д:Д

Чакам мненията ви :)

Благодаря!

 

Васил

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сенд е едно, ритърн е друго.

Принципно повечето ривърби правят сигнала стерео, затова и има 2 изхода. В крайна сметка вкарвай кабелите и ще разбереш.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За двата изхода - ясно.....не мога да разбера на двата входа функцията.Ама наистина докъто не се пробва няма как да разбера.Пуснах обява,че търся,пък ако намеря ще кажа какво е излязло :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не става - имам такъв ривърб и съм пробвал. Можеш да включваш само един инструмент - моно или стерео. От двата изхода излиза процесиран сигнал от типа фалшиво стерео, т.е. не можеш да включиш два различни инструмента и да очакваш да излизат от определен изход - просто ефектът ги миксва.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.