davi_990 Публикувано Февруари 8, 2012 Публикувано Февруари 8, 2012 (Редактирано) Колеги интересуваме коя от двете ямахи е по-добра. Интересуваме най-вече звукът на пианото, понеже съм свирил на пиано и искам да продължа да се упражнявам само в домашни условия. Слушал съм как звучат само в Youtube затова търся мнения от хора който са свирили на тях. Другото което искам да знам е тази ММ8 има ли говорители или всичко се купува отделно , благодаря предварително Редактирано Февруари 8, 2012 от davi_990 Цитирай
mike_portnoy Отговорено Февруари 14, 2012 Отговорено Февруари 14, 2012 Здрасти, Аз притежавам ММ6, която е идентична с ММ8, с разликата в броя клавиши. Води се уъркстейшън, няма говорители. Ще ти трябва външно озвучаване или слушалки за нея. Никога не съм свирил на YPG-625, но като гледам е по-нисък клас. За мен ММ8 е по-добрата машинка. Цитирай
dimov64 Отговорено Февруари 14, 2012 Отговорено Февруари 14, 2012 YPG е с клавиатура много по близо до пияното! Като бленда пияно надали би намерил разлика,зависи все пак ,ако е за в къщи и искаш да си по близо до пияното определено YPG!MM8 ти трябва и усилвател,докато при YPG имаш вграден!Аз определено бих взел MM8 ,но определено не да уча пияно! Успех! Цитирай
miro2bg Отговорено Февруари 14, 2012 Отговорено Февруари 14, 2012 (Редактирано) пиАно: http://www.google.bg...=1t:429,r:2,s:0 пиЯно: http://www.google.bg...s:0&tx=63&ty=51 Можеш да избереш до кое да си по-близо... А сега сериозно. Щом свириш на пиано, за тебе по-важно каква е клавиатурата. Ако мога да вярвам на спецификациите които видях на сайта на интернет за двата клавира, YPG-625 е с по-пианистична клавиатура от ММ8 Редактирано Февруари 14, 2012 от miro2bg Цитирай
davi_990 Отговорено Февруари 14, 2012 Автор Отговорено Февруари 14, 2012 Хахаха това последното беше добро, а относно машинките май ще бъде YPG, макар че не очаквах толкова положителни коментари за нея. Все пак благодаря на всички за мненията . Цитирай
GrashOverride Отговорено Февруари 17, 2012 Отговорено Февруари 17, 2012 Клавиатурите на двата модела са абсолютно еднакви Yamaha Graded Hammer Standart. Като спецификации двата инструмента са доста идентични, но като цяло MM8 има повече възможности и според мен е по-добрата инвестиция. Също така ако не се лъжа, а и така пише на сайта на Yamaha, ММ8 използва семпли свалени от MOTIF, нещо което при YPG-625 го няма. Предимството на YPG-625 е че има говорители и не се налага да се оборудва с допълнителни монитори. Също така си идва под формата на stand-up пиано и няма нужда да се взима и стойка. Цитирай
Recommended Posts