kiko77 Публикувано Февруари 2, 2012 Публикувано Февруари 2, 2012 Здравейте, Доколкото знам за "Класик вайб'' моделите са казани и изписани доста добри неща - за изработката, за свиряемостта и за звука. Това само за Класик Вайб-моделите ли се отнася или за всички по-скъпи Скуайър-и? Знам, че различните модели имат леки разлики в дебелината на грифа, в адапторите, в дървото и т.н., което допринася за различно звучене, но това е по-скоро въпрос на предпочитания. Интересува ме общото качество на изработката дали е съпоставимо, или Класик-Вайб по някаква причина са над другите Скуайъри от същия ценови клас - над 550лв. Примерно - Squier Deluxe Stratocaster - http://bad_link.eu/product/111/squier-by-fender-deluxe-stratocaster-mn-pearl-white.html или друг по-скъп Скуайър: http://bad_link.eu/product/42/squier-by-fender-vintage-modified-strat-rw-cherry-sunburst.html Като цена са приблизително същите като от Класик Вайб-овете. Имам и още два въпроса: 1. - Всички ли Скуайър-стратокастъри са с извит, леко повдикнат към точките, дъгообразен фингърборд, както Фендер-стратокастърите? Всъщност аз не знам дали всички Фендери Стратокастъри са с такъв, така предполагам, може да има и с плоски фингърборди, но поне съм останал с впечатлението, че това е отличителна черта на Стратокастърите. 2. Как е качеството на тремоло системата на скъпите Скуаъри, сравнено с мексиканските Фендери-стратокастъри и съответно с евтините Скуайър-стратокастъри. Разстройват ли се много? Предвареително благодаря на отговорилите! Цитирай
n1k0 Отговорено Февруари 3, 2012 Отговорено Февруари 3, 2012 За мен CV-серията се доближава най-много до истински Strat - елшово тяло, alnico адаптри. Като изработка, Delux и VM може би няма да отстъпват, но комбинацията от материали не ми се вписва в Strat концепцията - липа/индийски кедър, керамични адаптри. Това си е въпрос на предпочитание де, мисля че и трите ги има в бед_линк и може да се видят (за сравнение на изработката) и пробват (за избор на звук). За другите 2 въпроса: 1. колкото по-голям е радиуса на фретборда, толкова по-плосък е той; мисля, че всички Squier-и са с 9.5" грифове. 2. аз лично не ползвам тремолото; предполагам, обаче, че на евтините мексиканци и на скъпите Squier-и няма да се различават много; според мен всяко тремоло може да се направи да не разстройва с правилен сетъп. 1 Цитирай
kiko77 Отговорено Февруари 3, 2012 Автор Отговорено Февруари 3, 2012 Мерси за изчерпателните отговори. Аз като гледам тея 9.5" реадиус на фретборда са си някакъв стандарт за Фендер Стратокастърите. Доколкото видях, Само на Блекмор модела ( вероятно и на други ) е по-извит - към 7.5''. Вероятно за барета е по-удобно..или ? А пъв във Фендрския сайт Класик Вайб са с по стотина долара повече от другите ( Делукс и Витидж Модифайд ). Цитирай
Recommended Posts