preIbanez Публикувано Юни 5, 2006 Публикувано Юни 5, 2006 (Редактирано) Доиде време и аз да предложа тема за дискусия...тази година с моята банда доста попътувахме а се очаква да попътуваме за в бъдеще още повече и по време на тези странствания успях да понауча някои неща...най-вече беседваики с хора чиито банди кръстосват пътищата от години...затова ми се ще да споделя някой неща както и някой от останалите пътуващи музиканти да сподели някоя и друга хитринка... Редактирано Юни 6, 2006 от MDFk Цитирай
preIbanez Отговорено Юни 5, 2006 Автор Отговорено Юни 5, 2006 ...започвам...ако ще пътувате дори и само за ден гледайте да си носите задължително тениска, долни гащета и чорапи...особенно чорапи...по-добре е да ги мъкнете излишно отколкото да не са там когато ви потрябват...освен това независимо от сезона е силно препоръчително да се носи резервен пуловер...може да звучи тривиално ама нощите понякога са особенно студени и това не е за пренебрегване...аз лично съм умирал от студ на два пъти...единия от тях посред лято в нощен влак без отопление...като съм я хванал битовата тема кожените якета тип "рокерия" вършат много сериозна работа целогодишно...макар че аз лично зимата предпочитам нещо по дебело...друго за което се сещам е да не си и помисляте да влачите hard case за китарта си...огромна грешка която аз повторих два пъти...независимо кои каквото и да разправя същото се отнася и за усилвателите...освен ако си нямате транспорт де...ама специално за чужбина пътуването с влак е далеч по-изгодно а и не уморява чак толкова...за да не се потрошат китарите руснаците от TUMULUS(много здрава банда respect) ме научиха да ги слагам под седалките на влака...малко мръсничко е там ама е безотказно...и остава местенце за чантите по етажерките...ако организаторите на концерта в друг град ви кажат че са ви осигурили носачи или пък транспорт до квартирата не им се доверявайте...неминуемо се стига я до автобус или метро а много често до ходене пеша което понякога си е за предпочитане...та затова не е зле човек така да е организирал целия си багаж че да мойе безпроблемно да се придвижва на доволни разстояния както и да има поне една свободна ръка за да си носи в нея пликчето с храна и бира за из път... Цитирай
stratocaster Отговорено Юни 5, 2006 Отговорено Юни 5, 2006 теб май сън не те хваща от тия пътувания нямам много опит, но от малкото което съм пропътувал с пълно бойно снаряжение мога да кажа няколко неща: - ако има начин - осигурете си кола. с голям багажник. все някой от групата ще се намери шофьор - и не изилза толкова скъпо. това е най-одбрия вариант - внимавайте по рейсове и други такива - много лесно може да орезилиш положението и да останеш без инструмент - внимавайте с алкохола - и с жените внимавайте - способни са да провалят всяко възможно участие извън родния град Цитирай
preIbanez Отговорено Юни 5, 2006 Автор Отговорено Юни 5, 2006 ...ей тва с жените е много точно...стане някой инцидент и после...хммм...в най-лекия случай кожновенерическия а в най-лошия гражданското...проблема хич не е за подценяване...освен това не е зле да се внимава и с местните чубани...както вика един приятел "в чужд град и керемидите бият"...а и всеки е гледал "оркестър без име" та се сеща за какво иде реч... Цитирай
Vlad Отговорено Юни 6, 2006 Отговорено Юни 6, 2006 Тел и клещи! От опит съм се убедил, че често са необходими. Сапун - него нося навсякъде в калъфите. Кибрит, нож и въже. Тапи за уши. Малко трайна храна /обикновени бисквити/. Този списък доста се доближава до същия за планина Влад Цитирай
preIbanez Отговорено Юни 6, 2006 Автор Отговорено Юни 6, 2006 ...дам...Влад...Абсолютно си прав...аз бих добавил също отвертка и хексаграми...резервен комплект струни мисля се подразбира от самосебе си... Цитирай
tsetso Отговорено Юни 29, 2006 Отговорено Юни 29, 2006 (Редактирано) Сложете си документите в някаква чантичка която да се закрепва на колана и не може да се маха.И никога не я сваляите по време на път.Няма нещо по-лошо да си загубиш всички документи особенно в чужбина(патил съм)Никога не дръжте парите заедно със документите.Добре е парите да се разделят на две равни части и да се държат в 2 различни джоба.Ако стане сакатлък поне едните ще оцелеят.Не носете много храна.Няма смисъл.Това не важи обаче за някоя и друга бутилчица.Ако пътувате в България манджа колко щеш навсякъде.В чужбина храната е евтина.На места доста по-евтина отколкото в БГ.И със сигурност по прясна.Което също е важно защото едно разтройство по време на път си е гадна работа.Което ме подсеща:носете си за всеки случаи и едно руло тоалетна хартия.Зора не пита къде си! Редактирано Юни 29, 2006 от tsetso Цитирай
Korn Отговорено Юни 29, 2006 Отговорено Юни 29, 2006 (Редактирано) Тел и клещи! От опит съм се убедил, че често са необходими.Сапун - него нося навсякъде в калъфите. Кибрит, нож и въже. Тапи за уши. Малко трайна храна /обикновени бисквити/. Този списък доста се доближава до същия за планина Влад някой май е свирил в Конго..... Редактирано Юни 29, 2006 от Korn Цитирай
rudibass Отговорено Юли 11, 2006 Отговорено Юли 11, 2006 Евалла на преибанец и на Цецо не6тата са така както казвате... аз само бих добавил 4е за 4ужбина 4овек трябва освен вси4ки други не6та да се приготви психи4ески и за големия БИГ Брадър(брада и то дълга) който го 4ака там със неговит6е колеги... Цитирай
tactonfan!!! Отговорено Юли 13, 2006 Отговорено Юли 13, 2006 много яка тема разправяйте още забавно е ... Цитирай
tsetso Отговорено Юли 13, 2006 Отговорено Юли 13, 2006 Евалла на преибанец и на Цецо не6тата са така както казвате... аз само бих добавил 4е за 4ужбина 4овек трябва освен вси4ки други не6та да се приготви психи4ески и за големия БИГ Брадър(брада и то дълга) който го 4ака там със неговит6е колеги... Точно Биг Брадър е работата.Само че моя продължи 11 години!С едни и същи хора.Стигнахме до положение че като погледна примерно барабаниста ми беше ясен какво ще ми каже както и на него какво ще му отговоряЕдва ли някои се е разбирал с по-малко думи.Интересното е че тези пичове продължават да свирят заедно.С нов басист разбира се.Вече 15-та година карат.Който пътува в Скандинавия не може да не ги е виждал или чувал за тях-Emotion Band Цитирай
rudibass Отговорено Юли 23, 2006 Отговорено Юли 23, 2006 не съм стигнал о6те до скандинавието но натам съм тръгнал нема как требе кинта а там пла6тат най добре... Цитирай
Sad But True Отговорено Юли 23, 2006 Отговорено Юли 23, 2006 Та като си говорим за пътуване,да за дам и аз един въпрос. Предстои ни пътуване до Румъния,и понеже въпроса с микробуса се оказа висящ(и то сериозно )започнахме да обмисляме варианти. ДАйте един акъл,кое е за предпочитане международен влак(със всичките чакания по граници и закъснения )или автобус. Предварително благодаря. Цитирай
rudibass Отговорено Юли 23, 2006 Отговорено Юли 23, 2006 рейс ако не мъкнете много апаратура....ако ли не по добре със влак а и по лесно се минава границата така....декларирайте си вси4ко за да не изгорите...след тва .... Цитирай
darmonko Отговорено Юли 23, 2006 Отговорено Юли 23, 2006 Един безценен съвет - никога ама НИКОГА не правете тази грешка да извадите от багажника резервната гума и на нейно място да сложите кубето за китарата... Цитирай
Recommended Posts