Jump to content
Българският форум за музиканти

Brad Fiedel "Terminator Theme" кавър на живо


RaverWild

Recommended Posts

Привет,

 

Викам да пусна малко цвят в темата че гледам палитрата е "метъл, "рок", "рок", "метъл", чат-пат нещо различно, но така или иначе след преровени 10 страници назад не видях никой да е правил кавър на синтезаторен хит.

 

Преди всякакви критики да си кажа две неща:

 

1) Никога не съм свирил на пиано/синт/друго - синта дори не съм го купувал за да свиря на него, а да го семплирам понякога

 

Тъй като "Терминатор"-а ми е от любимите хитове, та не се сдържах да не пробвам, като начало с една ръка, после реших дори с две. В тая връзка обстановката и поведението ми са малко странни, но беше малко след полунощ, а се бях упражнявал 3 часа и нещо да стигна дотук и не само ми се доспа но и бях ужасно изнервен - взех да правя грешки та дръпнах две малки за успокоение - имам една чувствителна грешка в тайминга, но вече бях гроги и реших да не го презаписвам.

 

2) Микса не е добре - има шум - микрофона стоеше отворен през цялото време, защото нямам стойка а и миксера ми беше далечко на масата и нямах време хем да се пресягам за микрофона, хем да отварям миксера. Другото е че от миксиране си нямам понятие. Педантично си нагласям нивата на отделните инструменти но честотно не съм наясно. Пипал съм микса след записа съвсем малко само да повдигна малко средните. Верно някак се позамъгли касата дето иначе звучеше като тимпан, ама и така става. Междудругото нямам колони - всичко слушам само на слушалки.

 

И последно - всичко което се чува е 100% в момента и 100% правено от мен. Акомпанимента го програмирах предния ден и същия ден малко, дори експериментирах да го управлявам сам в по-дълга версия, но реших да съкратя версията с близо минута и половина, поради което изпрограмирах машината за да имам време да си играя с контролите по синта по-бързо. Компютър използвам само за запис - Кюбейз - друго нищо не съм правил с комп.

 

10 години не бях правил абсолютно нищо та в момента съм все още в състояние на сериозна ръжда. Дори тогава никога не съм свирил.

 

Колкото до музичката, за тези които не са запознати, това е музиката от филма "Терминатор" (Арнолд Шварценегер) писана 1984г от Брад Фидел (или Файдъл?)

 

Приятно слушане

 

http://www.youtube.com/watch?v=1em7r3v12xk

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

явно 2012 е година на изтупване на ръждата от самите нас:)

поздравления -различно ,хипнотично.пусни го в секция джем да видиш какви китаристи ще ти се наметкат отгоре:)

а може и някой басмен и вокал да го налази .има ляб дедо попе както се казва.

а ако не щеси джемвам тайничко в къщи върху туй красота:)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Какво пиеш да те черпя :) Ще пусна и MP3ка тия дни само да се регистрирам някъде за да кача. Иначе на това има бая рок и метъл преработки, само вокали няма щото в оригинала няма никакви.

 

А било много приятно да се свири, само много изнервя понякога :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.