pentecost Отговорено Януари 14, 2012 Отговорено Януари 14, 2012 Ако не пише да знаеш - червения е right а белия е left.На много звукови карти са отбелазани само като in-1,2 out 1,2 Цитирай
pentecost Отговорено Януари 14, 2012 Отговорено Януари 14, 2012 Ами аз имам микрофонен предусилвател ART TUBE MP - http://www.thomann.d...art_tube_mp.htm Чудя се дали да не купя мини пултче специално за мониторите или директно да ги включа в саунд картата както ме посъветва pentecost. За пултче съм се спрял на това - http://www.musicworl...R_XENYX502.html Този микрофенен предусилвател със сигурност бие по качесто беринджерския пулт,така че по-скоро не залагай на пулта. Цитирай
group_home Отговорено Януари 14, 2012 Автор Отговорено Януари 14, 2012 (Редактирано) Благодаря много за помоща на всички Категорично се отказах от Беринджър пулта, но се чудя как да свържа заедно студийните монитори и слушалките за запис на вокали и се спрях на това - http://www.thomann.d...amp_amp_800.htm В този усилвател за слушалки могат ли да се включат и мониторите? Засега имам 2 балансирани кабела RCA -> Голям Моно Жак, които взех, за да свържа мониторите директно към звуковата карта. С тези 2 балансирани кабела ако свържа картата към усилвателя за слушалки, от усилвателя към мониторите какви кабели ще ми трябват и къде точно в трябва да включа мониторите в слушалковия амп? Ето как изглежда самия усилвател: Редактирано Януари 14, 2012 от group_home Цитирай
Telerig Отговорено Януари 16, 2012 Отговорено Януари 16, 2012 Значи първо, кабелите моно чинч - моно жак за мониторите не са балансирани, това са небалансирани кабели, но не е това проблема.... мисля, че сме се объркали, защото не видях картата ти, а се подведох по първият пост на колегата който каза, че изходите за монитори са на чинчове. Като погледнах в сайта на М-Аудио изходите за монитори на картата са ти нa жакове, тъй, че май сега ще ти трябва преходник чинч-жак, има ги навсякъде, не струват повече от 2-3 лева...другият вариант е презапояване на чинчовете с жакове. Съжалявам за неудобството...чинчовете на картата ти встрани от куплунга са цифрови SPDIF вход-изход. След като си вземеш преходник трябва да си свържеш изходите към изходите за монитори на картата, които висят от снопчето на размножителният куплунг - едните са Main Outs другите Monitor Outs - ако поразсъждаваме като натиснеш бутон соло в софтуера си каквото си дал към монитор аутовете ще се чува само в него, а в главните изходи ще върви всичко каквото е не е мютнато или намалено. Избери си вариант на свързване в зависимост от това какво желаеш да се чува в режим "соло" в слушалките и какво в мониторите. И - да... можеш да ползваш дистрибутора за слушалки за размножаване на сигнала - в такъв случай по-удачно е да вържеш в него главният изход, а от монитор изхода да си пуснеш в мониторите за да не бъркаш музикантите, като дадеш "соло" за да чуеш някой инструмент. Това са импровизирани разсъждения - видях какво пише в сайта на М-аудио за аудиофил 192 модела. Не съм го пробвал никога и не знам дали със звукозаписен софтуер ще се държи по начина по който обясних, но това е принципа на изходите за монитор и главните изходи. Това се прави с цел за да използваш главните изходи за да подадеш сигнал към записващо устройство и този сигнал да остане непокътнат ако решиш да чуеш нещо в кръга за монитори. Цитирай
Demiurg Отговорено Януари 17, 2012 Отговорено Януари 17, 2012 [много засрамен] Извинявам се - моя грешка ! Някак си по дифолт си мислех, че 192 е като моята 2496, която е с изходи - чинчове. Изобщо не погледнах конкретната карта ! Цитирай
sorce Отговорено Януари 20, 2012 Отговорено Януари 20, 2012 Мисля, че за да приключим така зададената тема - прочети пост 2 на колегата, който първи ти е отговорил, просто вземи два кабела моно чинч - голям моно жак и си вържи спокойно картата с мониторите. Би трябвало всичко да е наред. Ако се появи брум в мониторите - пак пиши за да коментираме. Здравейте. Реших да пиша тук, защото ми се струва най-близко с проблема който имам. Работя на лаптоп със звукова карта с изходи чинчове (RCA) и активни колони с вход TRS и канон. Съответно ползвам кабели като описаните по рано RCA->TRS. Откакто си сложих по-мощни мониторни колони се появи точно такъв брум и си мисля че е нещо от електрическата верига, защото живея в относително стара кооперация. Някои има ли идеи за справяне с неприятното усещане? Цитирай
Telerig Отговорено Януари 21, 2012 Отговорено Януари 21, 2012 Колега давам ти линк, към една от най полезните теми в този форум, прочети я и си свали ръководството от долният линк.: http://forum.muzikant.org/topic/2579-eaaaaee-eaeai-ee-iicaa-aea-naa-aiaidhe-ca-oyo/ http://www.rane.com/note110.html Предполагам, че картата ти е наред и изходите са О.К. Предполагам, че колоните не брумят без да е вкаран кабел в тях. Оттам предполагам, че в твоят случай решението би могло да бъде случай 17 - ти от ръководството - да смениш жаковете с канони и да сложиш балансиран кабел с две жила и ширмовка, която да отива на краче 1 на канона ( входа на мониторите), и съответно да я отрежеш от страната на чинча ( изходите на картата). Крачета 2 и 3 са си съответно към "топлия" ( върха) и "студения" (края) проводник от чинча. Това е най-сигурният ти вариант на свързване, ако си сигурен разбира се в кабелите, конекторите, картата и мониторите си. Иначе бихме се впуснали в разсъждения от всякакъв тип, всяко от които има различни вариации - без някой по-опитен човек от мен да е видял нещата на място. 1 Цитирай
sorce Отговорено Януари 28, 2012 Отговорено Януари 28, 2012 мерси за полезната информация, както и да е, оказа се че ако включа захранването на лаптопа към различен токов кръг (? - от съседната стая) неприятния шум изчезва. благодаря за инфото все пак! Цитирай
Recommended Posts