Jump to content
Българският форум за музиканти

Кабел от звуковата карта към студийните монитори?


group_home

Recommended Posts

Ами аз имам микрофонен предусилвател ART TUBE MP - http://www.thomann.d...art_tube_mp.htm

Чудя се дали да не купя мини пултче специално за мониторите или директно да ги включа в саунд картата както ме посъветва pentecost. За пултче съм се спрял на това - http://www.musicworl...R_XENYX502.html

Този микрофенен предусилвател със сигурност бие по качесто беринджерския пулт,така че по-скоро не залагай на пулта.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря много за помоща на всички :godbless: Категорично се отказах от Беринджър пулта, но се чудя как да свържа заедно студийните монитори и слушалките за запис на вокали и се спрях на това - http://www.thomann.d...amp_amp_800.htm

В този усилвател за слушалки могат ли да се включат и мониторите? Засега имам 2 балансирани кабела RCA -> Голям Моно Жак, които взех, за да свържа мониторите директно към звуковата карта. С тези 2 балансирани кабела ако свържа картата към усилвателя за слушалки, от усилвателя към мониторите какви кабели ще ми трябват и къде точно в трябва да включа мониторите в слушалковия амп? Ето как изглежда самия усилвател:

behringer_amp800.jpg

Редактирано от group_home
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Значи първо, кабелите моно чинч - моно жак за мониторите не са балансирани, това са небалансирани кабели, но не е това проблема.... мисля, че сме се объркали, защото не видях картата ти, а се подведох по първият пост на колегата който каза, че изходите за монитори са на чинчове. Като погледнах в сайта на М-Аудио изходите за монитори на картата са ти нa жакове, тъй, че май сега ще ти трябва преходник чинч-жак, има ги навсякъде, не струват повече от 2-3 лева...другият вариант е презапояване на чинчовете с жакове. Съжалявам за неудобството...чинчовете на картата ти встрани от куплунга са цифрови SPDIF вход-изход. След като си вземеш преходник трябва да си свържеш изходите към изходите за монитори на картата, които висят от снопчето на размножителният куплунг - едните са Main Outs другите Monitor Outs - ако поразсъждаваме като натиснеш бутон соло в софтуера си каквото си дал към монитор аутовете ще се чува само в него, а в главните изходи ще върви всичко каквото е не е мютнато или намалено. Избери си вариант на свързване в зависимост от това какво желаеш да се чува в режим "соло" в слушалките и какво в мониторите. И - да... можеш да ползваш дистрибутора за слушалки за размножаване на сигнала - в такъв случай по-удачно е да вържеш в него главният изход, а от монитор изхода да си пуснеш в мониторите за да не бъркаш музикантите, като дадеш "соло" за да чуеш някой инструмент. Това са импровизирани разсъждения - видях какво пише в сайта на М-аудио за аудиофил 192 модела. Не съм го пробвал никога и не знам дали със звукозаписен софтуер ще се държи по начина по който обясних, но това е принципа на изходите за монитор и главните изходи. Това се прави с цел за да използваш главните изходи за да подадеш сигнал към записващо устройство и този сигнал да остане непокътнат ако решиш да чуеш нещо в кръга за монитори.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:blush: [много засрамен]

Извинявам се - моя грешка ! Някак си по дифолт си мислех, че 192 е като моята 2496, която е с изходи - чинчове. Изобщо не погледнах конкретната карта ! :blush:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мисля, че за да приключим така зададената тема - прочети пост 2 на колегата, който първи ти е отговорил, просто вземи два кабела моно чинч - голям моно жак и си вържи спокойно картата с мониторите. Би трябвало всичко да е наред. Ако се появи брум в мониторите - пак пиши за да коментираме.

 

Здравейте. Реших да пиша тук, защото ми се струва най-близко с проблема който имам. Работя на лаптоп със звукова карта с изходи чинчове (RCA) и активни колони с вход TRS и канон. Съответно ползвам кабели като описаните по рано RCA->TRS. Откакто си сложих по-мощни мониторни колони се появи точно такъв брум и си мисля че е нещо от електрическата верига, защото живея в относително стара кооперация. Някои има ли идеи за справяне с неприятното усещане?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега давам ти линк, към една от най полезните теми в този форум, прочети я и си свали ръководството от долният линк.:

 

http://forum.muzikant.org/topic/2579-eaaaaee-eaeai-ee-iicaa-aea-naa-aiaidhe-ca-oyo/

 

http://www.rane.com/note110.html

 

Предполагам, че картата ти е наред и изходите са О.К. Предполагам, че колоните не брумят без да е вкаран кабел в тях. Оттам предполагам, че в твоят случай решението би могло да бъде случай 17 - ти от ръководството - да смениш жаковете с канони и да сложиш балансиран кабел с две жила и ширмовка, която да отива на краче 1 на канона ( входа на мониторите), и съответно да я отрежеш от страната на чинча ( изходите на картата). Крачета 2 и 3 са си съответно към "топлия" ( върха) и "студения" (края) проводник от чинча. Това е най-сигурният ти вариант на свързване, ако си сигурен разбира се в кабелите, конекторите, картата и мониторите си. Иначе бихме се впуснали в разсъждения от всякакъв тип, всяко от които има различни вариации - без някой по-опитен човек от мен да е видял нещата на място.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

мерси за полезната информация, както и да е, оказа се че ако включа захранването на лаптопа към различен токов кръг (? - от съседната стая) неприятния шум изчезва. благодаря за инфото все пак! :metalist:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.