LOE Публикувано Май 30, 2006 Публикувано Май 30, 2006 Някой да е наясно какви 7 струнни китари могат да се купят тук? И къде? Цитирай
adXok Отговорено Май 30, 2006 Отговорено Май 30, 2006 Аве и аз да питам по горе долу идентична тема... Може ли да сложа на 6-струнна китара струните за 7-струнна (така че да имам по-ниската струна СИ на 6-струнната китара). Ясно е че ще трябва да се интонира и ръчка по тръст-рода (арматурарата в грифа), ама ше стане ли. Има ли пробвали. Щото не мисля, че си заслужава да си давам парите за 7-струнна. Не че няма да я взема ако ми я подаряват де, ама все пак... !? Цитирай
pacman Отговорено Май 30, 2006 Отговорено Май 30, 2006 (Редактирано) Може ли да сложа на 6-струнна китара струните за 7-струнна Не виждам защо да не стане. Особено ако китарата е с дълга мензура (25.5") А и като гледам таблиците на сайта на Daddario, общото напрежение на струните ще си остане същото, така че може и да не се наложи да пипаш и тръс-рода Редактирано Май 30, 2006 от pacman Цитирай
wessy Отговорено Май 30, 2006 Отговорено Май 30, 2006 Някой да е наясно какви 7 струнни китари могат да се купят тук? И къде? Ibanez = Икономов Други = не знам моята е правена при лютиер Цитирай
LOE Отговорено Май 30, 2006 Автор Отговорено Май 30, 2006 Аве и аз да питам по горе долу идентична тема... Може ли да сложа на 6-струнна китара струните за 7-струнна (така че да имам по-ниската струна СИ на 6-струнната китара). Ясно е че ще трябва да се интонира и ръчка по тръст-рода (арматурарата в грифа), ама ше стане ли. Има ли пробвали. Щото не мисля, че си заслужава да си давам парите за 7-струнна. Не че няма да я взема ако ми я подаряват де, ама все пак... !? по добре си дропни цялата китара отколкото да се лишаваш от 1 струна аз и сега си свиря на Си, просто ти трябват по дебели струни, мене 6-та ми е .60 Цитирай
EmchoDT Отговорено Май 30, 2006 Отговорено Май 30, 2006 Тва за 7мата струна става!! Не ти трябват корекции, а просто трябва да сложеш 13ки струни!! Цитирай
LOE Отговорено Май 30, 2006 Автор Отговорено Май 30, 2006 Предпочитам комплекта на зак уайлд първите 3 струни са като от нормален .09 комплект, а дебелите са въжета отвсякъде... но не са струни за всяка китара, човек трябва добре да си направи сметката преди да тръгне да си слага такива - къртят нътове и обръщат флойдове Цитирай
LOE Отговорено Май 30, 2006 Автор Отговорено Май 30, 2006 Но да се върнем на темата къде се продават такива китари - гледах че във Фактор има някъв Уошбърн, дали са вносител или е някоя случайна бройка ? Защото уошбърн имат една доста добра 7 струнна, без флойд но пък цената и е много добра Цитирай
niki123bg Отговорено Май 30, 2006 Отговорено Май 30, 2006 Може ли да сложа на 6-струнна китара струните за 7-струнна (така че да имам по-ниската струна СИ на 6-струнната китара). Ясно е че ще трябва да се интонира и ръчка по тръст-рода (арматурарата в грифа), ама ше стане ли. Има ли пробвали. Подобна тема бистрихме преди доста време за бас - дали може да се сложи 5 струнен комплект (без 1-ва) и така от 4 струнен бас да стане 5 струнен - Имитацийка на 5 струнен бас Тази неделя се опитах да осъществя идеята, включително да сложа 7 струнен комплект без 1-ва струна на ел. пълдин, но нещо не успях да намеря струни. Имаше само 5 струнен комплект Фендер за бас (а не искам Фендер струни) и никакъв 7 струнен за китара. Тази събота може да успея да отида до магазина на РФ в центъра и ако има такива струни каквито искам (Дадарио ЕХЛ за баса и някакво 7 струнно Дадарио за китарата) ще докладвам за резултата. Цитирай
LOE Отговорено Май 30, 2006 Автор Отговорено Май 30, 2006 и взе пак не мога да схвана логиката в купуването на 7 струни и изхвърлянето на една от тях, ако си купиш 6 струни от по-дебел комплект разлика няма да има, само дето ще си спестиш малко пари струни за китара има до .70 за шеста струна... Цитирай
niki123bg Отговорено Май 30, 2006 Отговорено Май 30, 2006 Абе нямам нищо против да ми остане една 1-ва струна - ще си имам резервна за другите китари. Цитирай
LOE Отговорено Май 30, 2006 Автор Отговорено Май 30, 2006 според мен един седемструнен комплект е по скъп от един 6 струнен + една 1-ва струна тряа са пести Цитирай
BlueZone Отговорено Май 30, 2006 Отговорено Май 30, 2006 @LOE - смятам да си продавам 7-струнния Ibanez. Ако те интересува - ЛС. Цитирай
wessy Отговорено Май 30, 2006 Отговорено Май 30, 2006 според мен един седемструнен комплект е по скъп от един 6 струнен + една 1-ва струна тряа са пести 7 стунен комплект е 12 или 15 (според зависи) така че няма да икономисаш кой знай колко Цитирай
Django Отговорено Май 30, 2006 Отговорено Май 30, 2006 Аз имам един приятел който свири на 7 струнен Карвин...не съм пробвал как е но 7-та струна е по-дебела от 6-та. Виж в сайта на китарите Carvin:) Цитирай
Recommended Posts