Jump to content
Българският форум за музиканти

Камиончето съвсем сдаде багажа.


Recommended Posts

Здравейте!

 

Нека минем и към главния проблем - Digitech Metal master-a си работеше повече от перфектно до преди 2 дена, когато просто спря да издава, каквито и да било звуци. С бащата първо се усъмнихме в адаптера, който именно баща ми изработи, но проблема не беше в него, а камиончето продължаваше да не работи, дори и с батерия. Единственото, което забелязахме е, че диодът свети постоянно, независимо дали натискам превключвателя от клийн на дисторшън. Решихме се и да отворим ефекта, за да видим за някакви набиващи се на очи повреди, но на пръв поглед нищо не беше повредено. И така баща ми, когато забеляза, че камиончето съдържа и процесор, реши, че това не е работа за него. Затова ще помоля по-запознатите във форума, ако се сетят какъв може да е проблема с това лудо ефектче, да пишат в темата. Склонен съм и да дам педала на някой майстор за поправка, срещу заплащане, разбира се. Благодаря предварително.

 

Поздрави!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Проверете бутончето включ/изключ да не е запецнало. Премерете го. Ако е SMD ще е по-трудно. SMD бутони и компоненти се продават тук - http://www.mt1components.com/., а във всеки GSM сервиз ще ви го сменят ако сами не можете.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Премерихте ли съпротивлението на контактите при включено/изключено? Нещо зацапано покрай управляващите вериги? Проверява се с лупа на силна светлина.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.