Jump to content
Българският форум за музиканти

Няколко въпроса :)


notnow

Recommended Posts

Така, вече мина година, откакто си купих китара и съм много доволен от това :) Но имам няколко въпросчета :)

 

Първо - отново идва коледа и се чудя:

а) електроакустична дали да си взема, макар че клоня повече към

б) електрическа китара, тъй като е доста различен инструмент.

 

Мотивите за електроакустична са ми, че по ми харесва акустичната като звучене, искам акустичната да ми е отрязана, каквитоса повечето електроакустични, има тунер, което малко или повече е бонус, тъй като още не мога съвсем по слух да си я настройвам.

 

В електрическата ми харесва това, че е различна, което е много яко. Пък и мисля, че на нея ще ми е по - лесно да се науча по- бързо да свиря с перо, тъй като още ми е много бавен процеса - не винаги нацелвам правилните струни не винаги съобразявам кога да е нагоре и кога надолу и т.н. ОСвен това повечето съвременна музика се свири на тях и ще ми звучи и по-хубаво, ако свиря нещо на някоя група, отколкото на акустичната.

 

Имам и въпроси относно това коя колко струва и каква да си избера. Електроакустичните съм ги гледал евтините започват от около 300 лева, което е ок. Електрическите май са около 4-500 лева или нещо такова :)

 

Освен това какво още ми трябва към тях - доколкото знам усилвател? Нещо друго ще ми трябва ли, че да започна? Колко ще ми струва?

 

 

 

 

 

От друга страна искам да попитам дори за акустичната. Научих се вече да свиря акорди, акорди с баре, песните на черно фередже, някои други песни, тук таме някакви части от песни на Ред Хот, на Sting Shape of my heart някаква версия, някои фламенко нещица, някакъв Испански романс, но като цяло не знам с какво да продължа? Отворя някакви табове - супер трудните, пък да не говоря, че в момента съм без звук на компютъра и повечето трудно си ги представям как биха звучали :) Също така, като човек, който е свирил 6 години на пиано, ходил 3 години на солфеж, и който пее в училищния народен хор, мога да кажа, че зная нотите и части от солфежа, лесно разчитам ноти, но ми е трудно да ги сложа на китарата, пък и трудно се намират ноти. Какво да правя? Бихте ли могли да ми дадете някакви съвети :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Съветвам те да се хванеш и да прочетеш 30-40 страници от раздела, че супер основни неща питаш и на такива въпроси е било отговаряно хиляди пъти вече.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Важно е да решиш какво ти се свири, щом до сега си свирил на пиано и ти харесва класическата музика продължавай натам, ако си падаш по джаз или поп може да ти трябва електрическа китара или семи акустик (виж в интернет), ако искаш да свириш рок, най-добре да се ориентираш към електрическата китара.

 

Щом можеш да четеш ноти смятам че тази книжка ще ти е от полза, потърси я в книжарниците. Не е скъпа. В краен случай ми дай скайп за да ти я изпратя.

g6bTBl.jpg

В нея запознават китарата по ноти и учат разни лесни песнички, хора и етюди.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Китара, усилвател, кабелче, коланче ... това ти е нужно .. най евтините електрички са по 170 лева а електроакустичните са от 220 нагоре мисля ..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей, аз имам елекро-акустична китара, която продавам. Купил съм си я преди 6 месеца, но грифа не ми е много удобен и съм решил да я сменям. Ако искаш пиши на личен да ти дам повече информация.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.