AXE Публикувано Януари 12, 2005 Share Публикувано Януари 12, 2005 Абе искам да си сваля боята от гърба на една стара китара и да я боядисам наново, че е много зле. Проблема е, че не знам отде да си зема шкурка - някой да знае магазин в близост до студентски? Кво ще кажете - според мене ми трябва 200 за грубото и 400 за финното. После мисля да я боядисам със спрей за коли - правил съм го върху старата боя и става. Колоните на усилватела и тях така ги боядисах, хем бяха и лакирани, и пак няма проблем. Това просто да се похваля Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
pacman Отговорено Януари 12, 2005 Share Отговорено Януари 12, 2005 В близост до студенски, най-близкото което се сещам е като вземеш 94 за към центъра, и слезеш на завояк където има много складове (мисля че гара Пионер беше, а?) този склад който е точно на спирката, има всякакви шкурки и комсомативи Но споредмен почни със 100 че иначе бая работа те чака (ако лаковото покитие е дебело) Изобщо приготви се за яка мускулна дейност Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
AXE Отговорено Януари 12, 2005 Автор Share Отговорено Януари 12, 2005 Мерси. Лак няма - само боя, пък 100 ми се вижда мноо грубо. Китара е се пак тва Ма може за секи случай да зема и една по грубичка в случай че ми писне Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Nikifena Отговорено Януари 12, 2005 Share Отговорено Януари 12, 2005 подложи и 1 трупче, или парче дебела гума с равна повърхност под шКУРката Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bluesman Отговорено Януари 14, 2005 Share Отговорено Януари 14, 2005 Питайте Налбантов ,той вече има опи точно с тази работа. И според мен 100 си е доста грубо.Ако е боядисвана опитай с някакъв разтворител да смиеш боята до дърво но внимавай да не смиеш и лака на инструмента :wall: После изчакай хубаво да изсъхне и продължи с 240 .Като усетиш че праха от шкурката е дървен продължи с 400 ,после съвсем леко навлажни дървото и изчакай да изсъхне( по това време порите на дървото ще набъбнат )после повтори с 400 или 600. сега вече си готов за грундиране и лакиране. Успех Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
AXE Отговорено Януари 14, 2005 Автор Share Отговорено Януари 14, 2005 Ама тя работата е доста груба - китарата е старичка поръчкова (Univox) и някой гений(от предишните и собственици) я е боядисвал с блажня боя или с не знам кво. Сега седи една грапава и грозна отзад (опред има едно супер яко фолио). С разтрорител дали ще стане? Ако не - мисля да й сваля боята с една по груба и после една по финна шкурка и после да я напръскам със спрей. Колоните на усилвателя ги боядисах със спрей без даже да махам лака(той беше тънък ама се пак имаше) и досега никакъв проблем. Навлажняването за какво е? Не мисля да я лакирам, а пък грундиране даже не знам кво значи Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Fenix Отговорено Януари 14, 2005 Share Отговорено Януари 14, 2005 Ама тя работата е доста груба - китарата е старичка поръчкова (Univox) и някой гений(от предишните и собственици) я е боядисвал с блажня боя или с не знам кво. Сега седи една грапава и грозна отзад (опред има едно супер яко фолио). С разтрорител дали ще стане? Ако не - мисля да й сваля боята с една по груба и после една по финна шкурка и после да я напръскам със спрей. Колоните на усилвателя ги боядисах със спрей без даже да махам лака(той беше тънък ама се пак имаше) и досега никакъв проблем. Навлажняването за какво е? Не мисля да я лакирам, а пък грундиране даже не знам кво значи Аз лично не бих причинил нищо подобно на китарата си. Що не си я боядисаш с боя за китари или нещо подобно. Просто не моа си представя да си хвана китарата и да почна да я дера с шкурка, била тя и финна. Дори и на кремонката си не бих причинил това. Що не помислиш за лютиер. И най-вече, питай Snowwhite. П.п. Не знам дали такова нещо няма да се отрази на звука. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Black Bird Отговорено Януари 14, 2005 Share Отговорено Януари 14, 2005 Ама тя работата е доста груба - китарата е старичка поръчкова (Univox) и някой гений(от предишните и собственици) я е боядисвал с блажня боя или с не знам кво. Сега седи една грапава и грозна отзад (опред има едно супер яко фолио). С разтрорител дали ще стане? Ако не - мисля да й сваля боята с една по груба и после една по финна шкурка и после да я напръскам със спрей. Колоните на усилвателя ги боядисах със спрей без даже да махам лака(той беше тънък ама се пак имаше) и досега никакъв проблем. Навлажняването за какво е? Не мисля да я лакирам, а пък грундиране даже не знам кво значи Аз лично не бих причинил нищо подобно на китарата си. Що не си я боядисаш с боя за китари или нещо подобно. Просто не моа си представя да си хвана китарата и да почна да я дера с шкурка, била тя и финна. Дори и на кремонката си не бих причинил това. Що не помислиш за лютиер. И най-вече, питай Snowwhite. П.п. Не знам дали такова нещо няма да се отрази на звука. Преди 2 дена сам с вдете ръце си прелакирах грифа на Ибанез РГ 450 Р Купен преди 4.5 години за 1200 ДМ тва е.... след полирането смятам че е по добре от оргиналняи които изтрих от свирене и пот ... много м исе потят ръцете! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
AXE Отговорено Януари 14, 2005 Автор Share Отговорено Януари 14, 2005 Аз лично не бих причинил нищо подобно на китарата си. Що не си я боядисаш с боя за китари или нещо подобно. Просто не моа си представя да си хвана китарата и да почна да я дера с шкурка, била тя и финна. Дори и на кремонката си не бих причинил това. Що не помислиш за лютиер. И най-вече, питай Snowwhite. П.п. Не знам дали такова нещо няма да се отрази на звука. Абе ти май не си я поглеждал отзад. Това което смятам да направя е да оправя жалкия опит на някой преди мен. Представи си една разтечена блажна боя по гърба на китарата. Няма и лак - какъв е проблема? А относно боядисването - не съм чувал да има боя за китари Със спрея става бързо и лесно, и най вече равно. Естествено трябва и малко опит, ма не е сложно. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts