Jump to content
Българският форум за музиканти

Как решихте да сФирите на Drumki


Recommended Posts

Мн ми е интересно кой как е почнал...лично аз се зарибих от филма "Drumline" (нечовешкия филм)...

 

Извинете ако има такава тема ама не съм я видял... :rolleyes:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На мен ми е мечта още от дете! Бяхме на една сватба и там имаше оркестър. Аз цяла вечер стоях до барабаниста и много се изкефих! И после като пораснах малко се зарибих страшно много и започнах да думкам! :rolleyes:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мен ме запали Митко Димитров - репетираше в нас, а в последствие(майка ми се побърка) и срещу нас. Яд ме беше че свиря на пиано и исках на нещо друго, а китарите не ме кефеха. За пръв път седнах обаче не на неговите, а на барабаните на сина на една приятелка на майка ми(лелей....) и оттам вече се раздрапа крастата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

При мен,стана изведнъж,бях записал ТОХ-а с идеята да ставам готвач(няма лошо и това е искуство) до тук ок.Обаче един светъл ден сестра ми, намери отнякъде две покани за концерта на Дони и Момчил,тогава барабанист им беше Калин от Акага,точно посредата на концерта исвири едно соло и направо щях си глътна езика,от този момент готвенето ми стана безинтересно,и тръгнах сам да си търся учител,по късно се запалих и по пианото и сега ги съчетавам и двете.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От малък ме влече.На концертите на Подуене Блус Бенд гледах Божо Тренков как свири и после му помагах да си събира барабаните и носих по малко.(тогава съм бил някъде м/у 6 и 8)Баща ми е свирил преди и винаги сме имали кит у дома.Та така един ден(бях на 8 и половина)слязох в мазето и се опитах да си наредя барабаните.Наредих ги като за левичар, но баща ми дойде и ме светна,че Божо свири на обратно и така.Показа ми първия такт и от там насам сам :P

П.П-Имам записано на видео как късам първата си кожа.(на 6)На някакъв рожден ден се свири с кухи китари и всичко възможно,а към дяйрета и всякакви чукалки,беше изнесен и един флор.който аз налагам с две палки и по едно време само се вижда как приближавам и казвам:"тати май нещо му има на барабана" :P

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)
хехе Rock'n'roll чадо си ти B)  :P

Има си хас.Един път като малък пътувайки в буса съм заспал в касата. :PПлюс това съм кръстен на Джон Бонъм :P Единствения Боян в Семейството е участвал в Априлското възтание;)

Редактирано от bonzo
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз пък от 7 годишен свиря тромпет...като бях на 13 в Перник дойдоха да свирят ФСБ и с двама мои съученици стояхме до сцената близо до барабаните на Пепи Славов......едно че беше докарал оня сет "Стакато" чиито барабанки имаха формата на странни фунии и изглеждаха страшилище ........и второ, тоя като засвири и му дойде музата са изпуснах в гащите от прехласване....

И както може да се очаква засвирих и барабани, като до 19-тата ми годишнина вървяха паралелно с тромпета....барабанките на самодейни начала с банда в едно селско читалище....а с тромпета свирех в джазовия оркестър в Пернишкия дворец на културата с възрастни музиканти дето всички ми викаха "малкия" :huh:

Но накрая барабанките взеха превес та до ден днешен :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

;) ...Още от началото 90-те години мечтаех да свиря на барабани,и главните "виновници" бяха Lars Ulrich (все пак ставах и си лягах с албумите на Метаllica), извънземния Terry Bozzio (беше ми попаднал от някаде негов workshop...)Но за съжаление мечта ми се сбъдна чак в началото на новото хилядолетие( ;) ),когато с един приятел гледахме някакъв филм у тях,маи беше " Бандата",и решихме да си сформираме и ние банда,тои свирше,аз си купих наи-раздрънканото Амати за 400 лева,при това от Хасково,и збрахме още няколко пича и т.н. до днес.Интересното е че всеки път когато седна зад барабаните си изпитвам същото вълнение и удоволствие,както в началото..... ;)
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мн ми е интересно кой как е почнал...лично аз се зарибих от филма "Drumline" (нечовешкия филм)...

 

Извинете ако има такава тема ама не съм я видял... :dance:

аммм Какви са тия друмки? ;)

 

Ина4е как съм запо4нал ами аз бях на 4-5 години когато бяха ни поканили на някаква селска свадба на наши познати и там нали вси4ки се хващат на хорото и свири народен оркестър и следкато си тръгвахме и баща ми ме пита е харесали ти оркестъра и аз казвам да, а баща ми еееее а кои инструмент наи-много ти хареса и аз : тъпана,а баща ми: да това за тъпана добре а кои инструмент ти хареса .

4овека даже него смяташе за музикален инструмент.......но за мен беше нещо изклиу4ително ....така4е от като се помня винаги съм имал интерес то4но към ударните.

 

Имах и един друг слу4аи но това маика ми го разправяше аз не си го спомням;били сме в бившия Ми4урин на по4ивка и една ве4ер баща ми открива 4е съм из4знал и неспа ; обръщат целия град да ме търсят след което се обаждат до тогавашната милиция 4е съм беследно из4езнал, маика ми

слу4аино минава покраи ниакакво заведение на плажа и ме вижда до касата на барабаниста на групата.....

пък как съм стигнал до там никои не знае.... :dance:

 

Пове4е да не разказвам 4е съм "уникален" слу4аи :D

 

Колкото до Drumline имам го на dvd страхотн филм наи-ми херсва момента когато главния герои натсвирва отговорника на дивизията а пък после идва шефа на бенда и го затапва като го кара да свири без да гледа към барабана, и онова е мноо яко кадето по4ват да свирят "Полета на бръмбара"

 

;):P;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами официалния виновник се казва Кристян - беше барабанист на една пернишка група - Тест. Иначе от край време се захласвам по ударните :dance:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

С едни дебили щяхме да свирим "Корн" тоест те щяха да свирят а аз да пея,но не се получи защото никак не ми се отдава.Но за сметка на това барабаниста много ме изкефи как забива даже го помолих да седна малко да потропам и след това си намерих и даскал и така..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.