PcNxO Публикувано Май 27, 2006 Публикувано Май 27, 2006 Мн ми е интересно кой как е почнал...лично аз се зарибих от филма "Drumline" (нечовешкия филм)... Извинете ако има такава тема ама не съм я видял... Цитирай
bradata Отговорено Май 27, 2006 Отговорено Май 27, 2006 На мен ми е мечта още от дете! Бяхме на една сватба и там имаше оркестър. Аз цяла вечер стоях до барабаниста и много се изкефих! И после като пораснах малко се зарибих страшно много и започнах да думкам! Цитирай
Strori Отговорено Май 27, 2006 Отговорено Май 27, 2006 Аз пък се зарибих от Ларс Улрих и като цяло по читавата музика от Металика и Дийп Пърпъл. Цитирай
shaym Отговорено Май 27, 2006 Отговорено Май 27, 2006 аз се зарибих от бащами и чичо ми и двамата са барабанисти Цитирай
NoSoul Отговорено Май 27, 2006 Отговорено Май 27, 2006 Мен ме запали Митко Димитров - репетираше в нас, а в последствие(майка ми се побърка) и срещу нас. Яд ме беше че свиря на пиано и исках на нещо друго, а китарите не ме кефеха. За пръв път седнах обаче не на неговите, а на барабаните на сина на една приятелка на майка ми(лелей....) и оттам вече се раздрапа крастата. Цитирай
evans Отговорено Май 27, 2006 Отговорено Май 27, 2006 При мен,стана изведнъж,бях записал ТОХ-а с идеята да ставам готвач(няма лошо и това е искуство) до тук ок.Обаче един светъл ден сестра ми, намери отнякъде две покани за концерта на Дони и Момчил,тогава барабанист им беше Калин от Акага,точно посредата на концерта исвири едно соло и направо щях си глътна езика,от този момент готвенето ми стана безинтересно,и тръгнах сам да си търся учител,по късно се запалих и по пианото и сега ги съчетавам и двете. Цитирай
bonzo Отговорено Май 27, 2006 Отговорено Май 27, 2006 От малък ме влече.На концертите на Подуене Блус Бенд гледах Божо Тренков как свири и после му помагах да си събира барабаните и носих по малко.(тогава съм бил някъде м/у 6 и 8)Баща ми е свирил преди и винаги сме имали кит у дома.Та така един ден(бях на 8 и половина)слязох в мазето и се опитах да си наредя барабаните.Наредих ги като за левичар, но баща ми дойде и ме светна,че Божо свири на обратно и така.Показа ми първия такт и от там насам сам П.П-Имам записано на видео как късам първата си кожа.(на 6)На някакъв рожден ден се свири с кухи китари и всичко възможно,а към дяйрета и всякакви чукалки,беше изнесен и един флор.който аз налагам с две палки и по едно време само се вижда как приближавам и казвам:"тати май нещо му има на барабана" Цитирай
bonzo Отговорено Май 27, 2006 Отговорено Май 27, 2006 (Редактирано) хехе Rock'n'roll чадо си ти Има си хас.Един път като малък пътувайки в буса съм заспал в касата. Плюс това съм кръстен на Джон Бонъм Единствения Боян в Семейството е участвал в Априлското възтание Редактирано Май 27, 2006 от bonzo Цитирай
Rocko Отговорено Май 28, 2006 Отговорено Май 28, 2006 Аз пък от 7 годишен свиря тромпет...като бях на 13 в Перник дойдоха да свирят ФСБ и с двама мои съученици стояхме до сцената близо до барабаните на Пепи Славов......едно че беше докарал оня сет "Стакато" чиито барабанки имаха формата на странни фунии и изглеждаха страшилище ........и второ, тоя като засвири и му дойде музата са изпуснах в гащите от прехласване.... И както може да се очаква засвирих и барабани, като до 19-тата ми годишнина вървяха паралелно с тромпета....барабанките на самодейни начала с банда в едно селско читалище....а с тромпета свирех в джазовия оркестър в Пернишкия дворец на културата с възрастни музиканти дето всички ми викаха "малкия" Но накрая барабанките взеха превес та до ден днешен Цитирай
EX-FLAMES Отговорено Май 28, 2006 Отговорено Май 28, 2006 ...Още от началото 90-те години мечтаех да свиря на барабани,и главните "виновници" бяха Lars Ulrich (все пак ставах и си лягах с албумите на Метаllica), извънземния Terry Bozzio (беше ми попаднал от някаде негов workshop...)Но за съжаление мечта ми се сбъдна чак в началото на новото хилядолетие( ),когато с един приятел гледахме някакъв филм у тях,маи беше " Бандата",и решихме да си сформираме и ние банда,тои свирше,аз си купих наи-раздрънканото Амати за 400 лева,при това от Хасково,и збрахме още няколко пича и т.н. до днес.Интересното е че всеки път когато седна зад барабаните си изпитвам същото вълнение и удоволствие,както в началото..... Цитирай
aladin Отговорено Май 29, 2006 Отговорено Май 29, 2006 Мн ми е интересно кой как е почнал...лично аз се зарибих от филма "Drumline" (нечовешкия филм)... Извинете ако има такава тема ама не съм я видял... аммм Какви са тия друмки? Ина4е как съм запо4нал ами аз бях на 4-5 години когато бяха ни поканили на някаква селска свадба на наши познати и там нали вси4ки се хващат на хорото и свири народен оркестър и следкато си тръгвахме и баща ми ме пита е харесали ти оркестъра и аз казвам да, а баща ми еееее а кои инструмент наи-много ти хареса и аз : тъпана,а баща ми: да това за тъпана добре а кои инструмент ти хареса . 4овека даже него смяташе за музикален инструмент.......но за мен беше нещо изклиу4ително ....така4е от като се помня винаги съм имал интерес то4но към ударните. Имах и един друг слу4аи но това маика ми го разправяше аз не си го спомням;били сме в бившия Ми4урин на по4ивка и една ве4ер баща ми открива 4е съм из4знал и неспа ; обръщат целия град да ме търсят след което се обаждат до тогавашната милиция 4е съм беследно из4езнал, маика ми слу4аино минава покраи ниакакво заведение на плажа и ме вижда до касата на барабаниста на групата..... пък как съм стигнал до там никои не знае.... Пове4е да не разказвам 4е съм "уникален" слу4аи Колкото до Drumline имам го на dvd страхотн филм наи-ми херсва момента когато главния герои натсвирва отговорника на дивизията а пък после идва шефа на бенда и го затапва като го кара да свири без да гледа към барабана, и онова е мноо яко кадето по4ват да свирят "Полета на бръмбара" Цитирай
F.I.N.E. Отговорено Май 29, 2006 Отговорено Май 29, 2006 Ами официалния виновник се казва Кристян - беше барабанист на една пернишка група - Тест. Иначе от край време се захласвам по ударните Цитирай
Shima Отговорено Май 29, 2006 Отговорено Май 29, 2006 С едни дебили щяхме да свирим "Корн" тоест те щяха да свирят а аз да пея,но не се получи защото никак не ми се отдава.Но за сметка на това барабаниста много ме изкефи как забива даже го помолих да седна малко да потропам и след това си намерих и даскал и така.. Цитирай
Recommended Posts