Jump to content
Българският форум за музиканти

FAME !


Recommended Posts

Здравейте,

 

Надявам се да не ви отегчавам с тази тема, но като начинаещ барабанист ми е доста трудно да избера подходящ сет, затова се надявам да ми помогнете с някой и друг съвет.

А сега по същество, бях се спрял на един сет на Pearl Target Series и по точно този: http://shop.visiarts.net/bg/catalog.html?page=shop.product_details&flypage=flypage-ask.tpl&product_id=5668&category_id=61 , но в последствие като се зачетох тук, там по форумите разбрах, че ако нямам пари да си позволя сет от по висок клас на марки като Pearl,Tama и т.н. няма голям смисъл да купувам евтините им практис сетове тъй като се предполага че за същите пари мога да си взема по добър сет на някоя не толкова популярна марка (естествено не знам дали си правя правилни изводи, тъй като те се градят на това че за големите марки голяма част от цената е заради самата марка а не чак толкова заради качество). И тъй като Fame са непознати за мен като марка а виждам доста техни сетове на прилични цени можете ли да споделите някакво впечатление от тази марка? И ако съм в грешка дайте предложение за някоя марка и сет, който би могъл да ми свърши работа като тавана ми е 1000-1400лв.

 

Благодаря ви предварително !!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Съжалявам, че не се включвам много по темата, но предлагам да погледнеш и в този сайт също - http://www.musicworld.bg/bg/c_41/Acoustic_Drumsets.html ,защото в този, който си посочил по-горе цените ми се струват малко високи.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здрасти. Тавана ти е доста сериозен и предполага доста алтернативи. Според мен един Мапекс може да ти свърши по-добра работа от Фейм. Например този - http://www.musicworld.bg/bg/m_1980000/i_31328/Mapex_VR5244_BL.html Да, дървото отстъпва, но поне залагаш на сигурно, не е въпрос на късмет да попаднеш на читаво изработен инструмент.В него включва всичко, което ти трябва, освен чинели и още една стойка. Чинелите са тема, която изисква малко повече обсъждане, но смята, че можеш да се събереш в рамките на 1000 лева като всичко, което закупиш е на едно ниво.

Втори вариант - търсиш нещо втора ръка. Винаги има какво да се намери в борсата, но тук няма да напиша нищо по темата, за да не сметне за реклама или автореклама.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

благодаря за отговорите г/д ме насочиха, но срещам и още един "проблем". Каква трябва да е разликата между стандартен,студиен,рок,фюжън,джаз и т.н. или няма смисъл да се задълбочавам чак толкова хаха...?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Разликата е в големината на отделните компоненти т.е. касата и томовете (соло барабанът в този клас не се различава като големина и е стандарт 14х5.5). Всичко зависи от това за каква музика ще ги употребяваш, което важи и за чинелите.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ами принципно свирим кавъри на Disturbed,KoRn,(HeD)P.E,Rage Against The Machine и такива неща те сами по себе си са доста различни но един стандартен сет би свършил работа нали ?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

евтина yamaha НЕ! Както и pearl, tama и т.н. Най добрия ти варянт е mapex, за рок и по твърдо не ти трябва 10' том, а 12, 13, 16 и 22. Лично мнение!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами вижте принципно и аз съм фен на Pearl както каза "джани" също така ми е пределно ясно че за 1400лв мога да си взема някакъв сет на която и да е от големите марки Yamaha,Pearl,Tama и т.н. Но въпроса ми беше дали има смисал от евтините сетове на тези марки които примерно включват-том том 12',13', флор том 16',соло 14', бас 22', краш 16', фус 14' и педал или по добре да си взема за същите пари сет на Фейм който ще вкючва - том том 12',13', флор том 16', соло 14', бас 22', краш 16', райд 20', фус 14' + кардан? Просто като сет за тези пари този на Фейм ми се струва доста по пълен и идеята ми беше ако някой от вас има впечатления от Фейм да ги сподели и да ме насочи за да мога най - рационално да вложа тези 1400лв. И благодаря пак на всички който отговориха и евентуално ще отговорят пак :) доста ценни са мненията ви !

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.