kirilsat Публикувано Декември 4, 2011 Публикувано Декември 4, 2011 Здравейте! Зная, че не са много хората, които ще споделят своя опит, но съм убеден, че в къщи много ще се пробват... Това е класическа блус схема в "Е", но е изсвирена в размер 7/8. Лупнах я няколко пъти и се получи това. Успехи и удачна седмица на всички!!! 1 Цитирай
kirilsat Отговорено Декември 4, 2011 Автор Отговорено Декември 4, 2011 Тъй като никога не сам свирил на живо с октавер, дръннах една чалгийка върху схемата. Той придава определен "пълнеж", но не можеш да ползваш ниските струни.... Сега остава, някой дистър да се намеси.... Цитирай
Hillbilly Отговорено Декември 5, 2011 Отговорено Декември 5, 2011 Браво,фен си,на повечето метъл-средна статистика тия времена им бъркат в начинаещия мозък 1 Цитирай
kirilsat Отговорено Декември 7, 2011 Автор Отговорено Декември 7, 2011 ^ Прав си Hillbilly, но нищо не им пречи да опитат?! Тук - във форума преди време попадах, на тема, в която колеги от метъл банда имаха желание, да включат фолк мотиви в тяхно парче..... В случая хармонията е ясна, само броенето е малко "по-нашенско", което с репетиции се постига! Според мен българина подсъзнателно, дори да няма никакъв опит с неравноделните, бързо "включва"... Зная, че тук има добри барабанисти е басисти, които могат да обогатят тракчето ! Подозирам, че и Tozi ще се се включи при възможност....?! Успехи! Цитирай
kirilsat Отговорено Декември 8, 2011 Автор Отговорено Декември 8, 2011 Няма да пускам нова тема на фолклорна тематика и за да не съм егоист, ще добавя още едно тракче, сътворено във форума! Маже би ритмиката при 7/8 затруднява някои колеги?! За това ще ви постна, нещо с т. н. "лежаща хармония" - безмензурна..... Подложката е изсвирена, от познатия ни в джема колега emo_tion1!!! Хиляди благодарности, за което!!! Ето и моето скромно включване. Тракчето дава възможност, за ритмически свободна импровизация! Приятно джемене от мен!!! 1 Цитирай
Recommended Posts