Jump to content
Българският форум за музиканти

какви струни да си сложа за строй в Ре


goobogo999

Recommended Posts

Виждам, че колегите в типичен стил са те нахранили вече...

С какви струни си бил до сега в Ми?

Вземи следващия размер. Примерно свирил си досега с 9-46, а сега вземи 10-52, като това не означава,че няма да се наложи да пипнеш пружините (ако си с тремоло) или евентуално тръс рода (ако става въпрос за китара де).

Ако не знаеш как се прави намери някой познат, който знае или най-добре при лютиер.

Също ако има наблизо до теб магазин, в който се продават китари или на каквото свириш, там все ще се намери някой да те консултира и дори да ти настрои инструмента при преминаването на друга дебелина струни.

  • Like 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ С уважение, ама като напишеш в гуглето тоз въпрос и излизат всички теми обсъждани във форума! Ама хората ги мързи да четат и търсят. Чакат всичко наготово, сдъвкано и изплюто

 

Поздрави!

Герги

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Еее, айде сега, Райчо, грам нужда няма да има да бута тръсрода, ако премине от 9-ки на 10-ки. Моя съвет е 10-ки, като най-дебелата струна може да 46, или както колегата каза по-горе, 52.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^^То хубаво уважение, ама е хубаво да го има към всички. Ако на някой не му се пише по дадена тема - ми да не пише.

Реално голяма част от темите са предъвквани в най-различни форуми и така ли трябва винаги да си отговаряме в този - "Провери в Гуугъл!" ?

^Зависи от грифа и струните. Може и да се наложи, а и съм написал "евентуално" ;)

  • Like 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добре де от десетина години съм музикант и преди имах рег тук нооо.... Каква дебелина струни са подходящи за B(си)? 11ки 12 ки 13 ки?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Лично на мен , много по лошо впечатление ми прави пост с остроумие от колкото тема с предъвкан въпрос. Времето и усилията вложени за подигравка са горе долу равни на това да се отговори ... а при досада да се отмине.

 

Всъщност понякога си мисля , че на някои даже ще им липсват такива теми ако изчезнат , защото няма да имат поле , където да изявят острия си сарказъм :crying:

  • Like 6
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Свиря с китара тип LP .имитация на black beauty. струните които ползвах до сега в ми са 10-46.Харесвам по твърди струни.В ре са много отпуснати и няма да останат със сигурност.

преди бях пробвал с 12 ки но звука е ужасен, строя си беше в ми .мисля да пробвам с 11 като на4ало но не ми се дажат излисшни пари само за пробата така че пробвах да намеря отговор в форума .за гоогъл не се бях сетил но ще проверя.

Мерси за съдействието

 

Наздраве

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.