Jump to content
Българският форум за музиканти

Китара до 1200лв


mengeme13

Recommended Posts

Здравейте , спрял съм се на тази китара http://rockshock.eu/index.php?page=shop.product_details&product_id=384&flypage=flypage.tpl&pop=0&option=com_virtuemart&Itemid=53&lang=bg&vmcchk=1&Itemid=53 , но не бих отказал и други предложени в до 1200 1300 лв макс. Също така мисля да взема и Vox VT80+ http://www.voxamps.com/valvetronixplus/vtplus/ хареса ми комбинацията от двете неща , но все пак реших да се допитам и до вас. Поздрави

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Гледам си от София, а там имате доста магазини, където да пробваш разни марки, разни модели. За толкова пари като ще купуваш китара, отиди, пробвай, виж коя ти е най-удобна, с коя се чувстваш най-добре. S сериите на Ibanez лично доста ми спират окото, като характеристика, мнения за тях и т..н. но е съвсем друго сам да си я хванеш.

Успех в избирането!

 

Поздрави,

 

Тишо

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Прав си , пробвах няколко ибанеца и 2 джаксъна , но тази ми е най-удобна , но може нещо да съм пропуснал или да има някоя част от хардуеъра , която да не е много хубава по тази китара и за това попитах ако някой има впечатления

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

защо не се отбиеш в магазина http://telesound.bg/

Има голям избор от китари,а до 1300 лв определено ще намериш нещо доста качествено :coolp:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Китарката е много готина, аз също ходих да я пробвам в магазина и много ми хареса и като звук, и като удобство. Проблемът ми е, че искам новия модел от 2011-та - http://www.ibanez.co.jp/products/eg_page11.php?area_id=3&data_id=205&color=CL01&year=2011&cat_id=1&series_id=479 , а него още го няма, макар и да свърши вече годината :( Кво да се прави, ще почакам до януари, ако не се появи - Томан винаги ще помогне :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Защо Томан бе,момчета,на пъпа на София има магазин достатъчно зареден с Ибанаци -отиваш,пробваш и което ти хареса е твоята китара..

Аз лично за такава сума бих взел Гибсън втора ръка,но всеки си има предпочитания.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е аз точно така и направих - отидох в магазина и пробвах :) Даже и парите в джоба си носех, обаче новият модел го няма, и макар и разликите между двете да са по-скоро визуални (няма кант на тялото и инлеи на грифа, хардуерно се различава само тремолото, но и в двата случая е плаващо със заключване), когато човек си взима нова китара, обикновено е склонен на по-малко компромиси, пък и 1200 кинта все пак не са чак толкоз малко, така че държа да е точно такава :) Инак за Гибсъна си прав, но на мен ми трябва метълска тупалка с активни адаптери и флойд и тази е перфектен кандидат.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

...не му се връзвай на колегата Hillbilly...той е неспасяем ултрас на Гибитата...лошо няма...и аз съм ултрас на една определена марка...но хубаво е човек да гледа обективно...признавайки че има и различни марки на света...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

здрасти, както спомена по горе Necrophagist защо не отскочиш до магазина на телесаунд? За тези пари можеш да отнесеш доста добър Schecter :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аа,не ме яжте,аз си написах,че всеки си има предпочитания,един вид -според мен,за хора,които свирят по бързи сола и използват флойд-ръчката ибанеца е добра китара,аз си дрънча добрия стар блус и хард-рок от 70-те и Гибито е чудесно за такава музика :cheers2:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@HSD - Всъщност единственият що-годе еквивалентен на тази китара Шектър е Hellraiser Special C-1 FR, обаче познай - очаква се доставка :) При цена $680 в musiciansfriend.com очаквам цената й да е близка на тази на Ибанеца (в сайта не пише), и макар и тази сякаш да е с по-хубави адаптери, предпочитанията ми клонят към Ибанеца, пък и него съм го пробвал. Но ако се сдобият с "наличност" и отида да пробвам може и да си променя мнението, засега, уви и двата не са налични :(

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Скоро си взех Schecter Blackjack ATX C-1 FR, резачка голяма! Mисля, че в магазина остана една черна, без FR, грифа и адаптерите обаче са същите и ще може да добиеш представа. Е, и цената е над бюджета ти, ама няма всеки ден да си купуваш китара....като мен :) Така или иначе адаптерите на ибанеца, който си заплюл, ще трябва да ги смениш, ако искаш да звучиш подобаващо, и това ще ти докара цената доста по-близо до резачката с блекаутите :)

Иначе хубаво гледай цените в щатите, ама си имай на ум, че трябва да се добави транспорт, мито и ддс и тогава получаваш европейската цена :)

А, и не си взимай Гибсън, че ще вземе да ти хареса :music336:

Редактирано от death^metal
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

...от опит мога да ти споделя че всъщност нищо им няма на адаптерите...бас държа че повечето дето ще прибързат да те посъветват да ги сменяш не са си направили труда да ги тестват в подходящи условия...аз като си вземах моята тояжка си бях заделил бюджет за ЕМГ...ама ей го на че ми хареса как звучи и си остана с оригиналните...

Редактирано от preIbanez
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.