n1k0 Публикувано Декември 2, 2011 Публикувано Декември 2, 2011 Здравейте, колеги, някой имал ли е досег с HD серията процесори на Line 6? Замислям се дали да не се сдобия с някой член на семейството (съвсем хипотетично към момента), ама, нали ги няма в БГ и трябва да се поръча от вън... Пише, че новите HD симулации били страхотно-невероятни, ефектите били "уау" и по клипчетата всичко звучи супер (като на кино). По спецификации, HD500 най ми хвана окото; HD Desktop също не изглежда, зле, но има по-малко конекции и му трябва допълнителен футсуич. Принципно ще се включва дирекно в централното ( ...let the one without sins cast the first stone... ), така че добрите амп симулации са гоуем +. Та, нека някой запознат с HD серията се изкаже, за да мога да преценя дали изобщо си заслужава да се мисли в тази посока. Благодаря, n. Цитирай
chalgasucks Отговорено Декември 2, 2011 Отговорено Декември 2, 2011 Аз съм с X3 Live и симулациИте му разбиват , HD определено е още по-добро,а и ти както каза си чул из "тубата" на какво е способен , мое мнение е , че Line6 е най-доброто от всичко нелампово което би могъл да си закупиш за тези пари, кеф ти в студио, кеф ти у вас или на репетиция , единственото по- добро което има за мен това е Fractal AXE-fx , но то струва 3 пъти повече все пак , тъй че взимай няма да съжАляваш ! Ето едно малко видео в подкрепа на моите думи Цитирай
n1k0 Отговорено Декември 2, 2011 Автор Отговорено Декември 2, 2011 (Редактирано) 10х за видеото. Ще съм благодарен и ако някой каже как се справят тези машинки (HD-тата) с по-лек драйв - нещо меко и блусарско, например... не съм по тежките жици аз... Наистина се надявам някой притежател на нещо от HD серията да сподели инфо (no offense @chalgasucks) Редактирано Декември 2, 2011 от n1k0 Цитирай
Lord Shredulous Отговорено Декември 2, 2011 Отговорено Декември 2, 2011 Aз съм с HD400 и за вкъщи си свиря с него включен директно в 2.1 колони за комп. Имам голям мерак да го включа в някой serial fx loop на Маршал JVM-ка де... Но всеки с мечтите си. След малко ще се намери някой Явор Тъпото да оплюе Подовете де. 1 Цитирай
DREAMMIND Отговорено Декември 2, 2011 Отговорено Декември 2, 2011 Аз си го поръчах. Като дойде ще напускам семпли итн. Цитирай
vivi Отговорено Декември 2, 2011 Отговорено Декември 2, 2011 HD серията ги има в София в магазина на Динакорд, поне там аз тествах 400 и 500 , супер са!!! Цитирай
KeRRANGKid Отговорено Декември 2, 2011 Отговорено Декември 2, 2011 За парите си са добре звучащи и здраво конструирани процесори. Откъм китарни ефекти и чисти звуци са почти безупречни. За съжаление, с покачването на гейна нараства и дървеността на амп симулациите. С много ръчкане по еквалайзера и пулта ще можеш да докараш слушаем звук, но истината е, че вградените симулации на кабинети в POD-а просто скапват всичко. За да ме разбереш, дръпни си POD Farm (мисля, че има демо на сайта) и си поиграй с вградените симулации, а след това изключи каб симулациите на Line 6 и пусни някой от амп-моделите през самостоятелен кабинет симулатор (KeFIR с GuitarHack импулси, примерно) и чуй разликата между нощта и деня. Ако за сефте чуваш за кабинет симулатори и импулси, потърси в Гугъл и из форума и ще разбереш какво се прави. Ето ти сравнение със звука на Axe-fx. А като вземем предвид и факта, че съществува безплатна симулация на Mesa - Lecto, която звучи още по-автентично от Axe-fx, нещата наистина не отиват накъм добра сделка. На твое място бих си поръчал лампов преамп-педалиера от Галин - Garland amps. Виж сайта в подписа ми. Друга реклама няма да му правя в темата, защото не е коректно към пичовете от Dynacord, които внасят Line 6 и още много читав хардуер. Поздрави и умната! Цитирай
n1k0 Отговорено Декември 2, 2011 Автор Отговорено Декември 2, 2011 Динакорд аз много си ги уважавам... Ама, поне на сайта им, няма HD500 в момента (който всъщност ме интересува). @KeRRANGKid - итересна идея. Въпросът е дали ще звучи читаво в централно, без да минава през усилвател - към момента това ми е ситуацията и няма изглед да се промени скоро. Иначе аз не търся хай-гейн звук, по скоро лек крънч за ритъм, няка чиста и чат-пат нещо мааалко по-напомпано за някое обаждане. Цитирай
n1k0 Отговорено Декември 19, 2011 Автор Отговорено Декември 19, 2011 ^ Благодаря, мисля, че имаш тема и в "Продавам" - ако някой е заинтересован, ще я види. Аз принципно се интересувах от HD500 или HD Desktop и не ми представлява проблем да си взема който и да е от тях, стига да преценя, че си заслужава. Обаче колкото повече чета и гледам, толкова повече се разубеждавам. Пък и повечето прекарано време напоследък с моя ToneLab ST се отблагодари с доста задоволителни резултати Цитирай
Recommended Posts