Jump to content
Българският форум за музиканти

Как се прави Мастеринг на акустичен запис?


Recommended Posts

Здравейте ,

днеска цял ден работих върху една песен изсвирих и 2 те китари има и лек (кик) събрах всичко това и вече е готова...въпроса

Изкам да знам как мога да и направя мастеринг и да изчистя леки шумове >)

Благодаря !

Редактирано от Piter Pan Jackson
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Най лесно пробвай с Adobe Audiotion програмата, там можеш лесно да се оправиш със този сорт мастеринг. Има всякакви алгоритми за изчистване и поправяне и още много много интересни работи за звукова обработка :) . Аз работя със нея и е много лесна и удобна програма.

 

Ако имаш въпроси други може да ме питаш :)

Редактирано от bghack
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

правете все пак разлика между смесване, монтаж и мастреринг.

Иначе на този етап на кайто предполагам че сте - балансирайте нивата на китарите, кика да не мътнее, след това опитайте да направите отчетливи партиите ( може и в леки панорами) , след това сложете любимия на всички Изотоп Озон, или поне L2 .... и имате завършен процес.

С пожелания за успешно навлизане в дебрите на звуковите възприятия! :drummer: :drummer:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

м ами ако ви кажа с какво импровизирах ниските няма да повярвате ... с кутия от кашон >) нямам нищо друго ... а и не се сещам как се казваше онази акустична кутия по която се удря с раце седнал отгоре и >) моля не се смейте ...

Свиря на китара от 1 година и съм самоук , страшно зарибен и днеска реших да направя един кавър на една песен на Seather-Broken ето ще ви дам линк ... мой познати я харесаха но аз самия знам ,че звучи доста непрофесионално >)

 

П.С. Иначе с голям интерес започвам от днес да чета и чета из форума да се образоваме малко... ето го и линка

brokeeeeeeeeeeeen.mp3 - 3.3 MB

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами както казах, поразрови се със Adobe Audition , ще ти хареса. Не е много тежка програма, има много голяма функционалност. Въобще не е трудно да се работни с нея. Всичко е подредено и ясно. Пробвай. Лично я ползвам от години насам, ужасно доволен съм. За правене на записи в домашни условия е повече от необходимото !

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако интереса ти е насочен към миксиране, доста четене и интересуне се иска, а и практика. Но ако си зарибен, както казваш, всичко се постига с времето. Та ако ти е такова положението, предлагам ти директно или не след дълго, да се захванеш с някой от по-сериозните DAW софтуери (Pro Tools, Cubase, Samplitude и т.н.) и да започнеш да го разучаваш.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не само миксиране ... като цяло планирам да си направя нещо като домашно студио през декември ,но за това разбира се ще пиша в отделна тема.Cubase ми е една от фаворитните програми,която искам да разуча...доста приятели диджей казват ,че е една от най-добрата за композиране и миксиране ... т.е. по добра от ФЛ студио

Редактирано от Piter Pan Jackson
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По добре не слушай всичко , което ти казват хората . На Фрути Лупс можеш да направиш всичко което си поискаш и качеството съвсем няма да е по-лошо от другите DAW програми . Но по скоро предимството пред повечето от другите програми , че е много по- практична и лесна за ползване , така че Успех :thumbs_up:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:rockon: Донякаде имаш право ... но пък никога не е грешно да се допиташ до хора които също са доста запознати по дадена тема ...естествено ,че накрая решавам аз :godbless:
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

FL е за синтез на звук, от там нататъка има софтове, които са в стотици пъти по-добри от FL. Същото мога да кажа и за Reason. Разучи добре нещата и тогава се хвърляй да изучаваш в детайли дадена програма. А и като цяло само с една програма няма как качествено да свършиш всичко по една песен (запис,микс, мастер и т.н.).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

благодаря ви приятели , ако можете да хвърлите и едно око на другата ми тема

Съвети за създаване на домашно студио за начинаещи?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.