Piter Pan Jackson Публикувано Ноември 28, 2011 Публикувано Ноември 28, 2011 (Редактирано) Здравейте , днеска цял ден работих върху една песен изсвирих и 2 те китари има и лек (кик) събрах всичко това и вече е готова...въпроса Изкам да знам как мога да и направя мастеринг и да изчистя леки шумове >) Благодаря ! Редактирано Ноември 28, 2011 от Piter Pan Jackson Цитирай
bghack Отговорено Ноември 28, 2011 Отговорено Ноември 28, 2011 (Редактирано) Най лесно пробвай с Adobe Audiotion програмата, там можеш лесно да се оправиш със този сорт мастеринг. Има всякакви алгоритми за изчистване и поправяне и още много много интересни работи за звукова обработка . Аз работя със нея и е много лесна и удобна програма. Ако имаш въпроси други може да ме питаш Редактирано Ноември 28, 2011 от bghack Цитирай
VSTi Отговорено Ноември 28, 2011 Отговорено Ноември 28, 2011 правете все пак разлика между смесване, монтаж и мастреринг. Иначе на този етап на кайто предполагам че сте - балансирайте нивата на китарите, кика да не мътнее, след това опитайте да направите отчетливи партиите ( може и в леки панорами) , след това сложете любимия на всички Изотоп Озон, или поне L2 .... и имате завършен процес. С пожелания за успешно навлизане в дебрите на звуковите възприятия! :drummer: 1 Цитирай
Piter Pan Jackson Отговорено Ноември 28, 2011 Автор Отговорено Ноември 28, 2011 м ами ако ви кажа с какво импровизирах ниските няма да повярвате ... с кутия от кашон >) нямам нищо друго ... а и не се сещам как се казваше онази акустична кутия по която се удря с раце седнал отгоре и >) моля не се смейте ... Свиря на китара от 1 година и съм самоук , страшно зарибен и днеска реших да направя един кавър на една песен на Seather-Broken ето ще ви дам линк ... мой познати я харесаха но аз самия знам ,че звучи доста непрофесионално >) П.С. Иначе с голям интерес започвам от днес да чета и чета из форума да се образоваме малко... ето го и линка brokeeeeeeeeeeeen.mp3 - 3.3 MB Цитирай
bghack Отговорено Ноември 28, 2011 Отговорено Ноември 28, 2011 Ами както казах, поразрови се със Adobe Audition , ще ти хареса. Не е много тежка програма, има много голяма функционалност. Въобще не е трудно да се работни с нея. Всичко е подредено и ясно. Пробвай. Лично я ползвам от години насам, ужасно доволен съм. За правене на записи в домашни условия е повече от необходимото ! Цитирай
Mairomaster Отговорено Ноември 29, 2011 Отговорено Ноември 29, 2011 Ако интереса ти е насочен към миксиране, доста четене и интересуне се иска, а и практика. Но ако си зарибен, както казваш, всичко се постига с времето. Та ако ти е такова положението, предлагам ти директно или не след дълго, да се захванеш с някой от по-сериозните DAW софтуери (Pro Tools, Cubase, Samplitude и т.н.) и да започнеш да го разучаваш. Цитирай
Piter Pan Jackson Отговорено Ноември 29, 2011 Автор Отговорено Ноември 29, 2011 (Редактирано) Не само миксиране ... като цяло планирам да си направя нещо като домашно студио през декември ,но за това разбира се ще пиша в отделна тема.Cubase ми е една от фаворитните програми,която искам да разуча...доста приятели диджей казват ,че е една от най-добрата за композиране и миксиране ... т.е. по добра от ФЛ студио Редактирано Ноември 29, 2011 от Piter Pan Jackson Цитирай
emo_tion1 Отговорено Ноември 29, 2011 Отговорено Ноември 29, 2011 По добре не слушай всичко , което ти казват хората . На Фрути Лупс можеш да направиш всичко което си поискаш и качеството съвсем няма да е по-лошо от другите DAW програми . Но по скоро предимството пред повечето от другите програми , че е много по- практична и лесна за ползване , така че Успех Цитирай
Piter Pan Jackson Отговорено Ноември 29, 2011 Автор Отговорено Ноември 29, 2011 Донякаде имаш право ... но пък никога не е грешно да се допиташ до хора които също са доста запознати по дадена тема ...естествено ,че накрая решавам аз Цитирай
Trysth Отговорено Ноември 29, 2011 Отговорено Ноември 29, 2011 FL е за синтез на звук, от там нататъка има софтове, които са в стотици пъти по-добри от FL. Същото мога да кажа и за Reason. Разучи добре нещата и тогава се хвърляй да изучаваш в детайли дадена програма. А и като цяло само с една програма няма как качествено да свършиш всичко по една песен (запис,микс, мастер и т.н.). Цитирай
мегатон Отговорено Ноември 29, 2011 Отговорено Ноември 29, 2011 WaveLab 7 Steinberg Само че не го прави автоматично Цитирай
Piter Pan Jackson Отговорено Ноември 29, 2011 Автор Отговорено Ноември 29, 2011 благодаря ви приятели , ако можете да хвърлите и едно око на другата ми тема Съвети за създаване на домашно студио за начинаещи? Цитирай
Recommended Posts