notnow Публикувано Ноември 10, 2011 Публикувано Ноември 10, 2011 Общо взето това е историята. Китарата ми е на Фактор от най обикновените. Акустична с метални струни, с обикновени ключове. Падна ми някак си винтчето но останаха ключа и зъбното колело. Интересувам се какво винтче ми трябва, че да си я оправя Или направо да си купя от всички винтчета от железарията, пък което стане И как точно се завърта - предполагам с клещи и отверка?
abductor Отговорено Ноември 10, 2011 Отговорено Ноември 10, 2011 Винтовете се навиват с отвертка! Що се отнася до конкретния проблем - не става ясно каква е драмата, а именно - какво е точно винтчето и откъде, аджеба, е паднало то. Така че би било по-добре ако сложиш някакви снимки, та да се ориентираме...
tatkoogi Отговорено Ноември 10, 2011 Отговорено Ноември 10, 2011 Вариант 1 - Ако става въпрос за болтчето, което фиксира зъбното колелце, разхлабваш коя да е струна и развиваш с отверка същото такова болче от съответния ключ. Взимаш го и в магазина. После по обратния ред. Вариант 2 - Изпаднал е винт за дърво, който фиксира самите ключове към главата. Действаш като при вариант 1. Вариант 3 - нито едно от изброените!? Обясни сносно какъв точно ти е дерта...
kuulan Отговорено Ноември 10, 2011 Отговорено Ноември 10, 2011 Вариант 1 ще да е щом "...Падна ми някак си винтчето но останаха ключа и зъбното колело". Подкрепям идеята за смъкване на болтче от съседен ключ и с него в железарията. (Само внимавай да не загубиш и него)
janev Отговорено Ноември 11, 2011 Отговорено Ноември 11, 2011 (Редактирано) Обикновено на ключовете на старите социалистически китари винта , който държи зъбното колело е обикновен винт с метрична резба М3 ( диаметър-три милиметра) и дълъг -6 мм. В който и магазин за скрепителни елементи да отидеш и кажеш да ти дадат винт М3 x 6 -ще ти вземат най-много 5 -6 стотинки Редактирано Ноември 11, 2011 от janev
Hillbilly Отговорено Ноември 11, 2011 Отговорено Ноември 11, 2011 Аре стига малоумия бе,важното е да не ти пада @я,сваляме съседното винтче и в първия магазин за крепежни елементи..
никони Отговорено Ноември 11, 2011 Отговорено Ноември 11, 2011 нямам думи... тази тема все едно че е пусната от бившата ми жена...падна ми винтчето ... край ... светът се събори... 1
SviStyle Отговорено Ноември 12, 2011 Отговорено Ноември 12, 2011 Ми, като ти е паднало витчИтУ, наведи се да го вдигнеш д'еа. Или си го свали като плъгинче в айфониту ( чи е мудерну ) . 1
Recommended Posts