Jump to content
Българският форум за музиканти

Въпрос за бас?


anonymized_2157

Recommended Posts

Немалко хора тук ще ти кажат че за начинаещ е перфектен, удобен на повечето, добре се доработва след това(питай assoass, неговия е такъв с преработки и е чуден)и др. Аз съм от тези хора. :D

Според мен няма да ти трябват 22 или 24 позиции. Зависи от стила ти на свирене и нещата които искаш да правиш. Иначе 20 са си предостатъчно.

За "бъгове" обаче, питай собствениците на баса, защото не мога да ти кажа нещо конкретно...освен мекичък гриф... :think:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами според мен 20 прагчета са достатъчни,едва ли ще използваш от там нагоре иначе баса е добър според мен, за първи бас е доволно,само не се знае дали ще ти е удобен ,защото бая хора се оплакват че не са много удобни Скуеарите:)

:D Успех :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добър бас :bravo: моя е същия проблеми нямам (освен че ми се пре**а потенциометъра за тон ама тфа май си е от калпавото съхранение и се свежда до мой грешки :headbang: ) иначе тфа че има 20 позиции е малко гадно но за начинаещ не би трябвало да има никакво значение ако ти харесва пазарувай го няма да сбъркаш :godbless:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами, видях го в Технополиса в Люлин, но го има 100% в "xxxx", щото нали те са вносители. В Технополиса беше на цена от 349 лв. Според мен не е много... Вие кажете, но аз щом според вас е добър, го зимам, само да го пробвам дали ще ми е удобен!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Само вземи с теб някой приятел или познат с повече познания.Той,като не толкова ангажиран,ще ти помогне доста,че понякога еуфорията тип "Ауууу,най-накрая ще си имам БАС!!!" не е добър съветник...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

бате хвани некой басист който разбира от звук....ама не6то за 20 прагова китарка 350 лев4ета не ти ли се струва малко множко..де да знам ама разгледай я мн внимателно 4е тоя клас инструменти няма един със друг еднакви...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

тенденцията ве4е е да има6 пове4е пространство така поне мисля аз.... за6то трябва да има6 20 като може6 да има6 24 например...това 4е пресижън и джас са класика няма спор...но въпросната китара не е ...така 4е ми се вижда скъпо...не бих си купил китара за 350 кинта със 20 прага..единсвената ми такава виси на стената и има6е 4удната цена от 75 кинтета.и все пак ако му хареса на пи4а никой не може да го спре....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ам, аз не че разбирам толкоз много, но да си кажа и моето скломно мнение... Въпрсоният Affinity P-Bass е точно, ама точно, за начинаещи (лично мнение не ме бийте!) ;) Сега по някакво съвсем случайно стечение на обстоятелствата аз съм се сдобил със съвсем същата китара ;)

За обучение се е отрепал, ще знаеш. Вади много приличен звук - лично мнение след свиренето ми в "Fans"; това със 20-те прагчета пък въобще не ми се вижда проблем. След като успяхме от една R&B песен да направил рок парче, съм се убедил че няма невъзможни неща! :lol:

Въпросът тук е за какво го взимаш тоз бас? Мое мнение е, че ако го взимаш с цел по-нататък да се занимаваш яко с музика е по-добре да си вземеш един 5-струнен бас. Аз наскоро имах невероятната възможност да свиря на такова нещо и направо ме разби! 5-тата струна изби всичко дето беше останало стабилно у мен... ;)

 

ПС: А м/у другото и на мен ми се изкърти врътката на усилването и от време на време си я затягам... ама това според мен не е от лошото складиране, по-скоро я ударих маи 2-3 не както трябва ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.