fLiSk Публикувано Май 19, 2006 Публикувано Май 19, 2006 (Редактирано) Отдавна съм решил, че искам да сменя bridge адаптера на китарата си. Свиря на Фендер Стратокастер, но като слушам семплите и попадам и на телекастерски такива. Някои даже много ми допадат. Така в тиквата ми взе да никне един въпрос. Мога ли аз да сложа телекастерски адаптер на страта, и какво ще се случи със звука? Ако някой има идея, моля да сподели... Редактирано Май 19, 2006 от fLiSk Цитирай
One_Voice Отговорено Май 19, 2006 Отговорено Май 19, 2006 е конструкцията на китарата не е ли различна Цитирай
Vlado_Abroad Отговорено Май 19, 2006 Отговорено Май 19, 2006 Отдавна съм решил, че искам да сменя bridge адаптера на китарата си. Свиря на Фендер Стратокастер, но като слушам семплите и попадам и на телекастерски такива. Някои даже много ми допадат. Така в тиквата ми взе да никне един въпрос. Мога ли аз да сложа телекастерски адаптер на страта, и какво ще се случи със звука? Ако някой има идея, моля да сподели... За бридж или нек позицията става въпрос? Владо Цитирай
fLiSk Отговорено Май 19, 2006 Автор Отговорено Май 19, 2006 Bridge Аз съм написал бре, Владо, не ме плаши, реших че на млади години ме е треснала склерозата Цитирай
Vlado_Abroad Отговорено Май 19, 2006 Отговорено Май 19, 2006 Bridge Аз съм написал бре, Владо, не ме плаши, реших че на млади години ме е треснала склерозата Сори,бате,аз съм тотално разсеян :guitar: !Не може да го смени,подробностите ги знаеш вече Владо Цитирай
docc Отговорено Май 19, 2006 Отговорено Май 19, 2006 По принцип може да се смени,но е нужно малко префасониране на Pickguard-a(във връзка с размера и закрепването) и вероятно малко работа около леглото на адаптера в дървената част(зависи и от модела Stratocaster).Въпреки това,трудно ще се постигне 100% Tele звук(особено с тремоло-бридж),защото позиционирането на задният адаптер се различава при Strat и Tele.Много добро приближение може да се постигне и със стандартен Strat адаптер,но е нужно експериментиране.Все пак,основният характар на Tele идва от neck адаптера(по-малката му апертура) и от комбинацията м/у двата. Цитирай
Overdrive Отговорено Май 19, 2006 Отговорено Май 19, 2006 можеш да си направиш 3тата позиция на ключето да не е мид ами нек+бридж - звучи телекастерски с много среди (на китарата на аватара ми съм го правил - много добър звук с малко драйв за ритъм или с повече драйв за блусарски работи), но каквото и да направиш или да смениш, звука няма да е като на теле 100%, не само заради положението на адаптерите, ами и заради моста - повечето телета са стрингс-тру-боди, а страта е с тремоло -закрепването на струните и пружините дават характерен звук Цитирай
Angry Samoan Отговорено Май 22, 2006 Отговорено Май 22, 2006 Ако става дума за Seymour Duncan , те правят по един и същи модел за strat и един за tele и разликата ако не се лъжа е само във формата, в това че всеки пасва на съответната китара, така че сам си прецени какво да избереш. Цитирай
pacman Отговорено Май 23, 2006 Отговорено Май 23, 2006 (Редактирано) Някои умни хора казват, че прословутия Tele-Bridge звук донякъде се дължи и на самия струнник, който е стоманен и съответно оказва някакво влияние на магнитното поле на bridge адаптера. Редактирано Май 23, 2006 от pacman Цитирай
Recommended Posts