firestring Публикувано Ноември 1, 2011 Публикувано Ноември 1, 2011 Малко тъп въпрос, но как се настройва акустична китара с тунер?
FoolofRemorse Отговорено Ноември 1, 2011 Отговорено Ноември 1, 2011 Малко???? Се тая, може ли да ми кажеш какъв ти е тунера, щипка ли е? 1
firestring Отговорено Ноември 1, 2011 Автор Отговорено Ноември 1, 2011 Не е щипка като този тук е http://www.musicworld.bg/bg/c_663/i_34951/FZONE_FT_201.html
Lathron Отговорено Ноември 1, 2011 Отговорено Ноември 1, 2011 Като го видях въпроса чак се замислих Щом е такъв... показва ти отклонението от тона на всяка струна и настройваш, кое му е сложното?
FoolofRemorse Отговорено Ноември 1, 2011 Отговорено Ноември 1, 2011 (Редактирано) Еми свирваш 6 струна те са наредени така E A D G B E Запомни ги защото ще ти трябват, най-лесно е така Eddie Ate Dynamite Good Bye Eddie Те така де, когато изсвириш най-дебелата струна "E" тунера ще ти покаже дали да навиеш или да отпуснеш струната ако е след буквата отпускаш ако е преди "Е" навиваш.... Едит.: Мене ме съмнява, че тунерът работи на вибрации, и е за вграждане, моля поправете ме ако греша, мислех да си вземам такъв... Редактирано Ноември 1, 2011 от FoolofRemorse
firestring Отговорено Ноември 1, 2011 Автор Отговорено Ноември 1, 2011 Ок значи го закрепвам на китарата, дърпам струната и ми показва дали да натягам или да отпускам. Благодаря
FoolofRemorse Отговорено Ноември 1, 2011 Отговорено Ноември 1, 2011 Ами не знам попринцип има 2 вида до колкото знам, единият е на вибрации, той е щипка, в зависимост от това колко е тонът на струната, има вибрации, тунерът по вибрациите познава, дали е настроена, другият вид е със звук, приема звукът, той има зададен правилен звук за всяка една струна...
Басурендер Отговорено Ноември 1, 2011 Отговорено Ноември 1, 2011 Този се закрепя към тялото на китарата. Не с пирони...
L.K. Отговорено Ноември 1, 2011 Отговорено Ноември 1, 2011 Откъде си, Огненият? Най-добре е някой да ти покаже, че да не скъсаш некоя спица. Вероятно ще имаш и още въпроси, така че ще ти е само от полза да пообщуваш с някой по-напреднал.
Cannon Отговорено Ноември 1, 2011 Отговорено Ноември 1, 2011 Ако нямаш такава щипка, не знам и аз как да го ползваш без да го вградиш в китарата
Recommended Posts