shagrath_vs_me Публикувано Май 19, 2006 Публикувано Май 19, 2006 хм ми аз хубаво реших да сменя струните за сефте ама как се маха това топче? Цитирай
EmchoDT Отговорено Май 19, 2006 Отговорено Май 19, 2006 Че за кво ти е да го махаш?? Тя твойта китара с флойд ли е или без?? :think: Цитирай
Queroth Отговорено Май 19, 2006 Отговорено Май 19, 2006 ами отпускаш от клучовете (тия горе врътките дето ти държат струните) и после издърпваш от страната на топчето навън !!! Цитирай
Glacierise Отговорено Май 19, 2006 Отговорено Май 19, 2006 Ако си с флойд, не ти трее топче - удри с телорезите Цитирай
KingdomX Отговорено Май 19, 2006 Отговорено Май 19, 2006 с резачките много ясно аз така деиствам Цитирай
EmchoDT Отговорено Май 19, 2006 Отговорено Май 19, 2006 Абе я да питам в тая тема и да не почвам друга. Вие, които сте с китари с флайдроуз махате ли си стърчащите струни на главата или не??? Щото аз си ги оставям да висят!! И това оказва ли някакво влияние върху звука??? :think: Цитирай
hypermusic Отговорено Май 19, 2006 Отговорено Май 19, 2006 махат се - вкарват шум- при клатене (на Инструмента ) се удрят по грифа (примерно) => когато трябва да има тишина и се помръднеш леееекичко при избичена апаратура може да се получи нежелан ефект...освен тва е грозновато Цитирай
docc Отговорено Май 19, 2006 Отговорено Май 19, 2006 Така и не разбрах,какво би трябвало да се случи с топчетата на струните в конкретния случай,но няма значение!Понеже стана дума за закрепване на струни при Locking Tremolo,ще споделя(макар че сигурно е известно). При LT тип Fl.R. може да се махне малката опорна метална пластина в седлото(тази,която се подпира от заключващият болт и притиска струната до вътрешната стена на седлото).Така се освобождава достстъчно място за да са побере цялото,топче(вече самото то се притиска от болта) и се избягва нуждата от отстраняването му(с това - и вероятността от разнищване не струната). Друг начин е(аз го използвам от години и нямам забележки),струната да се монтира наобратно.Т.е. вкарва се свободният и край в отвора на ключа и се опъва до тремолото(топчето остава от страната на главата).Съответно,краят който ще се заключва няма топче и може наи-много,да се наложи отстраняването на частта от струната,която е без намотка(ако моделът е такъв). Цитирай
EmchoDT Отговорено Май 19, 2006 Отговорено Май 19, 2006 махат се - вкарват шум- при клатене (на Инструмента ) се удрят по грифа (примерно) => когато трябва да има тишина и се помръднеш леееекичко при избичена апаратура може да се получи нежелан ефект...освен тва е грозновато Кой както го кефи!!! Мен ми харесва да ми висят струните, пък и си имам повечко фера да давам като скъсам струна Пък аз нали съм си :guitar: и яко ора по струните и се късат най-редовно. За избузената техника до сега не съм имал проблем при концерти??? Но дали ще се промени звученето, ако си ги одрежа?? Цитирай
the_gorer Отговорено Май 19, 2006 Отговорено Май 19, 2006 Не, ако ги отрежеш, звученето на китарата няма да се промени. Аз ги махам, щото на два-три пъти ми се е случвало за малко да ми извадят окото докато сменям струни или докато настройвам китарата. Освен това, дращят лака на главата на грифа когато си вкарваш талпата в мек калъф, закачат се по дрехите и като цяло дразнят. Моят съвет е да ги махнеш от практически съображения - и без тях може да си метъл. Цитирай
hypermusic Отговорено Май 19, 2006 Отговорено Май 19, 2006 the_gorer Публикувано на May 19 2006, 11:00 PM Не, ако ги отрежеш, звученето на китарата няма да се промени. Аз ги махам, щото на два-три пъти ми се е случвало за малко да ми извадят окото докато сменям струни или докато настройвам китарата. Освен това, дращят лака на главата на грифа когато си вкарваш талпата в мек калъф, закачат се по дрехите и като цяло дразнят. Моят съвет е да ги махнеш от практически съображения - и без тях може да си метъл. EmchoDT Публикувано на May 19 2006, 10:41 PM QUOTE (hypermusic @ May 19 2006, 07:43 PM) махат се - вкарват шум- при клатене (на Инструмента ) се удрят по грифа (примерно) => когато трябва да има тишина и се помръднеш леееекичко при избичена апаратура може да се получи нежелан ефект...освен тва е грозновато Кой както го кефи!!! Мен ми харесва да ми висят струните, пък и си имам повечко фера да давам като скъсам струна Пък аз нали съм си и яко ора по струните и се късат най-редовно. За избузената техника до сега не съм имал проблем при концерти??? Но дали ще се промени звученето, ако си ги одрежа?? не, като цяло промяна в звученето мн. ясно, че няма да има- става въпрос единствено за някъкви нежелани ефекти. След като те кефи така ок, обаче вземи под внимание и това, че на запис може да се получат някъкви куци истории....и освен това това с очите верно си е кофти....общо взето темата е безсмислена Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Май 19, 2006 Отговорено Май 19, 2006 Ако толкова ви мързи да ги махнете топчетата, и не ви се режат струни - обръщайте струните наопаки - топчетата да си седят горе на ключовете, а долния край на струните(него ще трябва да го поскъсите на оплетените струни) го заключвате във флойда. Така е още по-тарикатско, а и няма опастност за очите! Цитирай
hypermusic Отговорено Май 19, 2006 Отговорено Май 19, 2006 тарикатско е и ако не ти режат струни, да ги завиваш при главата- така както са принципно омотани като си купуваш комплекта но и това не е особено естетически издържано. Цитирай
Recommended Posts