Evtim Djerekarov Отговорено Май 19, 2006 Отговорено Май 19, 2006 (Редактирано) Значи, добро е! Забележчици(ако това е краен продукт като звук): Барабанките малко им липсва атака и динамика(особено в по-ниските честоти, поиграи си с еквилайзерите и компресорите на касата и соловото барабанче, и с реверберацията на соловото барабанче). Опитай в акустичните пасажи да си пренастроиш китарата, така,че да звучат идеално вярно, сега има леки фалшчета, които малко развалят картината(разложените акорди имам предвид особено МИ МИНОР-а, сега звучат все едно са свирени на няква много евтина китара, защтото фалшивеят, даже бая, на места). Ако имаш възможност, пробвай да запишеш чистите партии с друга китара. Тази която използваш, ми звучи като тези Ibanez - стил китари с флойд и заключване. Звучи малко прекалено метално. Пробвай да ги запишеш със страт на нек позиция, с магарце от пластмаса или кокъл, и по възможност със сингъл койл АЛНИКО адаптери, с някакъв мек топъл ефект. Може и да дублираш разложените акорди, и да ги сложиш в панорама, даже най добре да използваш и акустична китара. Така са малко сухи, все едно направо си си записал китарата през DI-BOX, без ефекти. В соло - дисторшън китарта, поиграи си с еквилайзера, опитай се да махнеш леко "сапунерското" звучене(личен избор, може би точно това целиш) около 500 - 700 хЦ, и потърси акаката на китарата на друго място с параметрика. Редактирано Май 19, 2006 от Evtim Djerekarov Цитирай
EmchoDT Отговорено Май 19, 2006 Автор Отговорено Май 19, 2006 ЕЕЕЕЕ Мерси батка!!!! Ще пробвам!!! Но това не е крайния микс разбира се!!!! Според мен като се сложат едни вокали и клавири ще стане много по-добро!!! Цитирай
KingdomX Отговорено Май 19, 2006 Отговорено Май 19, 2006 Според мен като се сложат едни вокали и клавири ще стане много по-добро!!! какво друго :think: :think: то само това си няма :guitar: :guitar: много ми допадна особенно барабанчетата като ритмика Цитирай
peshoy2k Отговорено Май 19, 2006 Отговорено Май 19, 2006 начи аз доколкото чувам сега, абселютише съгласен за динамиката на барабаните, още повече самите барабани не ми аресват много-много, после баса не ми аресва също. Този бих го резнал малко или направо бих го сменил с друг, чистата китара наистина леекинко фалшивее. Тва е най-критичното, което мога да измисля, надявам се да съм помогнал, иначе много балансирано звучи и е изсвирено прекрасно. Поздрави :hello: Цитирай
EmchoDT Отговорено Май 19, 2006 Автор Отговорено Май 19, 2006 (Редактирано) Мерси ти !! Аз незнам дали добре се изразих в началото относно вокала и клавира. Идеята ми е интерактивно да разработим парчето, тоест някой ако му се занимава да измисли вокали и да ги запише. После да ми ги прати и ще ги миксирам. Също така и клавирите, при тях може и на миди някой да ги напише и да ми ги прати. Ще бъда изключително благодарен, пък и неговото име ще се спомене А относно новия микс си направих нов комплект с барабани и доста си поиграх върху динамиката. Сега ще се постарая да направя и по-добър звук на китарите, а пък за баса ще помоля моя Добър Приятел НикиФена да ми помогне Очаквайте включване Редактирано Май 19, 2006 от EmchoDT Цитирай
icho7ryches Отговорено Май 19, 2006 Отговорено Май 19, 2006 Cool! Аз най се изкефих на солцата, май! И то при положение, че по принцип не си падам особено по солирането, освен ако не е достатъчно идейно и стига да не е самоцелно! Т.е. само "смислените" солца ме забавляват, а тези определено ми харесаха! А иначе самото парче си е яко... и като звук го докарва доста добре... с риск да се повторя с другите съфорумници - единствено барабаните, май, като звук не са на нивото на останалата част от парчето... а и малко баса идваше в повече в един момент. А за акустиката - не мога да кажа дали фалшивее на места, защото нямам такъв слух. Айде - успех с вокалите, клавира и новия микс! Ще стане страшно според мен! Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Май 19, 2006 Отговорено Май 19, 2006 Само с вокалите и клавишните, внимавай да не претрупаш картината. Направи необходимите корекции в аранжимента, така че все пак да има някакво движение в парчето(в емоционален смисъл), и някаква прозеачност в микса, при по- спокойните моменти, а не през цялото време всеки инструмент да свири по нещо, защото така би звучало звучи скучновато и равно. Цитирай
LOE Отговорено Май 19, 2006 Отговорено Май 19, 2006 китарите си ги записвал директно като гледам... хич не ме кефи, много изкуствен звук, особенно на солото и аз подобно на пешоу мисля че баса и барабаните (и по специално касата) също имат нужда от работа за да си намерят мястото, той баса звучи доста ек-ван но явно не където трябва инъче песничката е хубава, на местата където има чиста китара си представям нещо акустично и 12 струнно ше чакаме финалния вариант Цитирай
the_gorer Отговорено Май 19, 2006 Отговорено Май 19, 2006 Много е готино. И звукът не е чак толкова лош като за домашна продукция. Наистина ще е яко на чистите пасажи да е с акустична китара с найлонови струни, ама това е бял кахър. Цитирай
black_waltz Отговорено Май 20, 2006 Отговорено Май 20, 2006 много е яко!! и солата супер много ме изкефиха давай още такива, да пълним души Цитирай
EmchoDT Отговорено Май 22, 2006 Автор Отговорено Май 22, 2006 Айде де!!! Няма ли кой да се навие да запише едни вокалчета на тва парче??? Цитирай
DJ Alex Отговорено Май 24, 2006 Отговорено Май 24, 2006 Съсъ сигурност няма да ти ги запиша аз ('щот не ставам), но парченцето е много готино - браво Само за барабаните имам малко забележки, но гледам че другите са казали всичко по тях, така че да не повтарям Успех при завършването му Цитирай
Recommended Posts